Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι οικοδόμοι του Πειραιά

Από αύριο Σάββατο ψηφίζουν οι οικοδόμοι του Πειραιά,για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο τους, καθώς και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την Ομοσπονδία του κλάδου. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 7 Απρίλη.

Οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του Συνδικάτου, τα Σάββατα και τις Κυριακές από τις 9πμ ως τις 7μμ και τις καθημερινές από τις 4μμ ως τις 8 το βράδυ. Απαραίτητα για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι το ατομικό βιβλιάριο υγείας και η αστυνομική ταυτότητα.

"Να δώσουμε συνέχεια στην αγωνιστική πορεία του κλάδου", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, καλώντας σε καθολική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες. Αναφέρεται, επίσης, στους πολύχρονους αγώνες του κλάδου και στις κατακτήσεις που ήρθαν σαν αποτέλεσμα αυτών των αγώνων, όπως το πενθήμερο, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης στην επαρχία, η άμεση επικόλληση των ενσήμων, η "ντε φάκτο" εφαρμογή του 7ωρου - 35ωρου, το χειμερινό επίδομα, η μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 58, ο νέος τρόπος ασφάλισης κ.ά. Στις πρόσφατες κατακτήσεις προσμετριούνται, η συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και οι αυξήσεις από 30% ως 100% στις επικουρικές συντάξεις, η σταδιακή μείωση των προϋποθέσεων για τακτική επιδότηση και το να μην αφαιρείται το βοήθημα απ' αυτούς που έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "οι δύσκολες μέρες που ζούμε, οι χειρότερες που έρχονται, μας υποχρεώνουν να δυναμώσουμε την οργάνωση, τις αντιστάσεις, να γίνουμε δύναμη πιο υπολογίσιμη και αποτελεσματική στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση που βρίσκεται "προ των πυλών", με στόχο να ενταφιάσει ό,τι απόμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ