Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Να ακυρωθούν τα σχέδια

Μήνυμα διαμαρτυρίας της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ιταλική κυβέρνηση

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Μπάμπη Αγγουράκη και Ηλία Λέγγερη, επέδωσε χτες στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα μήνυμα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της Ιταλίας.Το μήνυμα έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία του Κόμματός μας για το ναυτικό αποκλεισμό και τον εμβολισμό αλβανικής ακταιωρού, από πλοίο του πολεμικού ναυτικού της χώρας σας, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Η πράξη αυτή καταδικάζεται από ευρύτερα στρώματα των εργαζομένων στη χώρα μας και απ' ό,τι γνωρίζουμε και άλλων χωρών, γιατί στρέφεται ενάντια σ' έναν λαό που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή για την επιβίωσή του και για στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες.

Η ενέργεια αυτή συμπίπτει με την απόφαση για ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και σειράς άλλων χωρών, απόφαση στήριξης ενός διεφθαρμένου, τρομοκρατικού, δικτατορικού καθεστώτος και που παραβιάζει εκτός των άλλων και τη βασική αρχή του ΟΗΕ, της μη αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από όμορες χώρες.

Η βύθιση του αλβανικού πλοίου και η επιβολή στην πράξη ναυτικού αποκλεισμού σε βάρος της Αλβανίας, αντιβαίνουν σ' όλες τις διατάξεις του ΟΗΕ, σχετικά με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα την παροχή ασύλου.

Οι πράξεις αυτές αναδεικνύουν τις πραγματικές διαστάσεις των διακηρύξεων της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών μελών σχετικά με τους μετανάστες, ιδιαίτερα φέτος που τυχαίνει να είναι το "Ετος δράσης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ενώνει τη φωνή του μ' όλους εκείνους που ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία στην Αδριατική, την αποζημίωση των θυμάτων, την άμεση άρση του ναυτικού αποκλεισμού σε βάρος της Αλβανίας, την ακύρωση των σχεδίων για στρατιωτική και κάθε άλλης μορφής επέμβαση στην Αλβανία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ