Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Αιματοχυσίας συνέχεια στο Μπουρούντι

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-

Τουλάχιστον 140 άτομα σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Ρουμόνγκε του νοτιοδυτικού Μπουρούντι σε μάχες που ξέσπασαν μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων (όπου κυριαρχεί η φυλή των Τούτσι) και ανταρτών της αντίπαλης φυλής Χούτου.

Ο εκπρόσωπος του στρατού στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα ανακοίνωσε από τον κρατικό ραδιοσταθμό "Ράδιο Ιτζάμπο" ότι "πολλά άτομα" σκοτώθηκαν στην περιοχή Ρουμόνγκε. Λίγη ώρα μετά, μη - κατονομαζόμενη στρατιωτική πηγή αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 147 άτομα βρήκαν το θάνατο στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και ανταρτών Χούτου. Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και την ταυτότητα των θυμάτων από τις δύο αντίπαλες πλευρές είναι προς το παρόν δύσκολο να διασταυρωθούν. Ανεξάρτητες πηγές επιβεβαιώνουν, πάντως, ότι σκληρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών Χούτου από τις αρχές Μάρτη στην κοινότητα Ρουμόνγκε, που εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος της λίμνης Ταγκανίκα.

Ο εμφύλιος πόλεμος και οι σφαγές που σημειώνονται εδώ και πάνω από τρία χρόνια στο Μπουρούντι έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 150.000 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ