Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
"Εδεσε" το πρώτο ανασφάλιστο

Με την ακινητοποίηση του πλοίου "Αρίωνα" στην Πάτρα, του εφοπλιστή Καλογεράτου,απάντησαν χτες οι ναυτεργάτες στην προκλητική στάση των εφοπλιστών, που δρομολογούν ανασφάλιστα πλοία τους στις γραμμές Πάτρα και Ηγουμενίτσα, και οι οποίοι αθετούν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει εδώ και δυο χρόνια με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο των ναυτεργατών που έχει μεταβεί στην Πάτρα, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο πλοίο απασχολούνται ανασφάλιστοι αλλοδαποί ναυτεργάτες και συνταξιούχοι. Μετά από αυτό, οι ναυτεργάτες ενημέρωσαν τον εφοπλιστή ότι το πλοίο θα μείνει δεμένο μέχρι να τηρηθεί η συμφωνία. Παρά τις προσπάθειες του εφοπλιστή, για το αντίθετο, το πλοίο έδεσε. Μάλιστα, ο εφοπλιστής ισχυρίστηκε ότι αν αφήσουν το πλοίο να φύγει "υπόσχεται" ότι θα υψώσει ελληνική σημαία...

Να θέσει τώρα ζήτημα σύγκλησης του ΔΣ του ΝΑΤ για την ασφάλιση των ανασφαλίστων πλοίων καλούν την ΠΝΟ, με ανακοίνωσή τους, τα δυο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,καθώς και να πάρει, χωρίς άλλη κωλυσιεργία, όλα τα αναγκαία μέτρα για την κινητοποίηση των ναυτεργατών και το δέσιμο των πλοίων μέχρι να τηρηθούν οι συμφωνίες με τους πλοιοκτήτες των ανασφαλίστων.

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία καταλήγουν, τονίζοντας ότι οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες να είναι σε ετοιμότητα, να ενισχύσουν τα κλιμάκια στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα και με τον αγώνα τους να επιβάλουν την άμεση ναυτολόγηση των ανέργων και την τήρηση των συμφωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ