Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα τα νεότερα από την ΑΔΕΔΥ

Η ΕΕ της Οργάνωσης θα συζητήσει τις δηλώσεις Σημίτη, προκειμένου να τοποθετηθεί

Ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για το νέο μισθολόγιο λιτότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τελικά χτες να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στις 18 Απρίλη, προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα και να καθορίσει τη δράση για το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, αν και ξεδιπλώνεται η νέα επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών για περίθαλψη - όπως προανάγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών - η πλειοψηφία της διοίκησης παρέπεμψε την ουσιαστική συζήτηση σε άλλη...

Σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα γίνει σήμερα, παραπέμφθηκε και η συζήτηση και τοποθέτηση της Οργάνωσης επί των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού Σημίτη στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Την πρόταση να συζητηθεί το θέμα αυτό έκανε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα",σημειώνοντας ότι "οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σηματοδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και γενικά όλων των εργαζομένων και με αυτή την έννοια η ΑΔΕΔΥ πρέπει να πάρει θέση". Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά μετά από έντονη αντίδραση της ΔΕ, αλλά και συμβούλων της ΠΑΣΚ, υποχρεώθηκε να γίνει συνεδρίαση σήμερα επ' αυτού.

Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" να καταδικάσει η Οργάνωση τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αλβανία, με την αποστολή πολυεθνικής δύναμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ