Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις στα "Ελληνικά Σωληνουργεία"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Συνεχίζονται κι αυτή τη βδομάδα οι στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα "Ελληνικά Σωληνουργεία",διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τριών απολυμένων συναδέλφων τους, την απόσυρση της αίτησης της επιχείρησης για ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και την ανάπτυξη όλης της παραγωγικής δυνατότητας της επιχείρησης.

Στο μεταξύ, έκπληξη αλλά και απορίες δημιούργησαν στο επιχειρησιακό σωματείο τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της "Μηχανικής",Μ. Εμφιετζόγλου,για την πορεία της επιχείρησης το '96, σύμφωνα με τα οποία αυτή ήταν αναπτυξιακή.

Συγκεκριμένα - σύμφωνα με τα στοιχεία - το 1996 τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης ανήλθαν σε 120 εκατομμύρια δραχμές έναντι 15 εκατομμυρίων το 1995! Ο κύκλος εργασιών της, με παραγωγή 21.000 τόνων, ανήλθε στα 3,5 δισ. δραχμές έναντι 2,75 δισ. το '95! Οι επενδύσεις ανάπτυξης που έγιναν το 1996 στην επιχείρηση ανήλθαν στα 934 εκατομμύρια δραχμές και η παραγωγή για το 1997 καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανέλθει στους 30.000 τόνους. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι πλασματικά, μιας και το '95 η επιχείρηση λειτούργησε μόνο τους 2 - 3 τελευταίους μήνες!

Ο πρόεδρος του σωματείου, Κ. Κουλουρίδης, διαψεύδει ότι η πορεία της επιχείρησης ήταν αναπτυξιακή και αποδίδει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε χρηματιστηριακά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ