Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
"Μετέωρα" τα προσχήματα

Ο ελληνοϊταλικός συμβιβασμός για την κατανομή των τμημάτων της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση μιας επικίνδυνης και αδιευκρίνιστων πολιτικών στόχων αποστολής.

Το πρόσχημα, πως η αποστολή οργανώνεται για την ασφαλή διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν πείθει πια κανέναν, καθώς οι ελληνοϊταλικοί διαγκωνισμοί "ακούστηκαν" και κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαμάχη για το ποιος θα βοηθήσει περισσότερο! Σε "δύσκολη" θέση ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Ν. Αθανασάκης, όταν ρωτήθηκε "ποιοι είναι εκείνοι οι ανθρωπιστικοί λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αντιπαράθεση για το ποιος θα πάει πού" υποστήριξε: "Υπάρχουν τα δεδομένα της κατάστασης στην Αλβανία. Υπάρχουν τα δεδομένα των απαιτήσεων που υπάρχουν στην Αλβανία. Κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης αυτής, πιστεύουμε πως ο ρόλος της ελληνική δύναμης μπορεί να είναι σ' αυτές τις περιοχές ουσιαστικότερος".

Στην Αθήνα κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν την ανησυχία τους για το όλο εγχείρημα και επισημαίνουν τις αποστάσεις που, τώρα, επιχειρεί να κρατήσει ο εντεταλμένος του ΟΑΣΕ και πρωτεργάτης της αποστολής Φ. Βρανίτσκι. Ο εντεταλμένος του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει καταγράψει τις έντονες ανησυχίες του για την "υποδοχή" που θα τύχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της πολυεθνικής, είτε από τις οργανωμένες ομάδες του κοινού εγκλήματος, είτε από άλλες ομάδες με πολιτικούς στόχους, οι οποίες έχουν ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία προβοκάτσιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ