Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αρχίζει ο Γολγοθάς...

Βαρύ το πρόγραμμα των "ερυθρολεύκων" από το Σαββατοκύριακο μέχρι το μεγαλοβδομαδιάτικο φάιναλ φορ της Ρώμης

Ξεκούραση τέλος στον Ολυμπιακό. "Μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς, αφού μας περιμένουν πολλοί αγώνες" δήλωσε χτες ο Ντ. Ιβκοβιτς και δεν έχει άδικο. Το Σαββατοκύριακο περιμένει τους Πειραιώτες το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ πριν το φάιναλ φορ της Ρώμης στις 22 και 24 Απριλίου, έχουν να δώσουν δύο ή τρία παιχνίδια με τον Απόλλωνα Πάτρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος προπονητής δε δείχνει να ανησυχεί. "Σε αντίθεση με το Δεκέμβρη όταν εξαιτίας τραυματισμών και υποχρεώσεων στην Εθνική, κάναμε προπόνηση με μισή ομάδα, τώρα έχω στη διάθεσή μου 14 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Η ψυχολογία είναι η καλύτερη, αφού ξεκινάμε από χαμηλά για να φτάσουμε ψηλά", υπογράμμισε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε και κάτω από αυτές τις συνθήκες "το πρόγραμμα είναι βαρύ".

Αναφερόμενος στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Ντ. Ιβκοβιτς προέβλεψε ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα τουρνουά. "Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα κι απόδειξη η πορεία της στο πρωτάθλημα. Γενικά το φάιναλ φορ είναι μια σκληρή δοκιμασία, αφού μετέχουν οι τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ο Απόλλωνας που προκρίθηκε δίκαια. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την έδρα των αγώνων. Κανονικά θα έπρεπε να γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο. Φαίνεται ότι και ο θεός ήθελε φέτος να παίξουμε τους αγώνες μας στο Κύπελλο μόνο εκτός έδρας. Νομίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο τουρνουά με αντικειμενική διαιτησία", τόνισε. Οσον αφορά το φάιναλ φορ της Ρώμης, ο Ντ. Ιβκοβιτς αρνήθηκε για την ομάδα του το ρόλο του φαβορί. "Ακόμη έχουμε χρόνο, αν και με τα συνεχόμενα παιχνίδια δε θα προλάβουμε να το σκεφτούμε. Φαβορί πάντως δεν υπάρχουν. Ολες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε ότι η Ολίμπια Λιουμπλιάνα προκρίθηκε και στις δύο φάσεις των πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας".

* Η Ολίμπια συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα Σλοβενίας, μετά από 22 παιχνίδια κανονικής περιόδου και 2 στα πλέι οφ. Προχτές, με 27 πόντους του Χόρβαντ, 20 του Τούσεκ, 16 του Νεστέροβιτς, 12 του Γεωργιανού Στεπάνια και 11 του Αμερικανού Χένρι, επικράτησε της Ιντριτζα με 103-64.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ