Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πιστεύει ακόμα...

Ο Ραβούσης δεν προφυλάσσει τους "κιτρινισμένους" ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

"Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα και αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα...". Τους παραπάνω στίχους τραγουδάει μετά την αύξηση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό ο Πέτρος Ραβούσης, ελπίζοντας να κάνουν το ίδιο και οι παίχτες. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως "πριν την Κυριακή ήμασταν σε μειονεκτική θέση αλλά ελπίζαμε από τη Δευτέρα να βρεθούμε σε καλύτερη. Οχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο".

Ομως ο 42χρονος τεχνικός δεν εγκαταλείπει: "Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εγώ προσωπικά ελπίζω ακόμη και προσπαθώ αυτό να το εμφυσήσω στους παίχτες μου. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Μένουν 6 παιχνίδια και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται". Αποδεικνύοντας πως πιστεύει τις κουβέντες του επισήμανε ότι το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟ έχει την ίδια αξία μ' αυτό του Κυπέλλου γιατί "από δω και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα της παραμικρής απώλειας. Κάθε απώλεια θα τελειώσει την όποια ελπίδα έχουμε".

Μάλιστα για το λόγο αυτό δε σκέφτεται "αυτή τη στιγμή" να προστατέψει ποδοσφαιριστές που κινδυνεύουν από κάρτες. Οταν ρωτήθηκε αν οι "κιτρινόμαυροι" έχουν την ψυχολογία να συνεχίσουν την προσπάθεια, τόνισε πως "πρέπει και μπορούν να τη βρουν". Παραδέχτηκε πάντως ότι "ο αέρας επιτρέπει στον Ολυμπιακό να παίζει πιο ελεύθερα και απ' τα αποτελέσματά του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η ψυχολογία των παιχτών. Αν λ.χ. κερδίσουν στην Τούμπα θα γίνει πιο αρνητική".

Θεώρησε φυσιολογική μια απογοήτευση των φιλάθλων, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι θα σταθούν δίπλα στην ομάδα και ζήτησε να σταματήσουν οι επικρίσεις. Εξήγησε πως ο Μαρτσέλο ήταν αρκετά άρρωστος και ως την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στη 16άδα, ενώ υποστήριξε πως οι σκέψεις για το μέλλον της ομάδας έπονται των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τέλος, "όλα τα λεφτά" μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την έκφραση του Π. Ραβούση όταν ρωτήθηκε αν είχε επαφή με τον μεγαλομέτοχο Μ. Τροχανά. Πριν απαντήσει κοφτά "όχι", ένα μείγμα περιφρόνησης, αγανάκτησης, αηδίας και αδιαφορίας ξεχείλισε το πρόσωπό του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ