Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σαν τελικός

Σύγκρουση των περσινών φιναλίστ Αγιαξ - Γιουβέντους στα ημιτελικά. Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ στο άλλο παιχνίδι

Την πρώτη τους μάχη για μια θέση στον ήλιο δίνουν σήμερα οι τέσσερις ομάδες που έμειναν στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης.

Σύγκρουση γιγάντων θυμίζουν τα σημερινά παιχνίδια καθώς και οι τέσσερις φιναλίστ είναι αναμφισβήτητα από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και η μονομαχία τους αναμένεται συγκλονιστική.

ΑΓΙΑΞ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21.30 απευθείας ΜΕΓΚΑ): Η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού οι δυο ομάδες του περσινού τελικού το Μάη, όπου οι Ιταλοί είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, ξαναβρίσκονται σήμερα.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού οι τελευταίοι πρωταθλητές της Ευρώπης (Αγιαξ το 1995 - Γιουβέντους το 1996) κοντράρονται σήμερα ξέροντας πολύ καλά ότι ο ένας από τους δυο θα μείνει εκτός νυμφώνος. Οι Ολλανδοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο την έδρα τους, αν και όπως δείχνουν τελευταία πιο επικίνδυνοι είναι όταν παίζουν μακριά από το σπίτι τους. Πρόβλημα αποτελεί ο τραυματισμός του Μαρκ Κλούιβερτ, αλλά οι Ολλανδοί ξέρουν να τα καταφέρνουν στα δύσκολα.

Οι Γιουβεντίνοι θεωρούνται το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η φετινή ευρωπαϊκή της πορεία θεωρείται ιδανική, ενώ μετά την εκπληκτική νίκη επί της Μίλαν με 6 - 1 μέσα στο Μιλάνο για το Καμπιονάτο δίκαια χαρακτηρίζεται η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι μόνιμοι τραυματίες Κόντι και Τοριτσέλι καθώς και οι Ντελ Πιέρο και Βιέρι. Παρ' όλα αυτά όμως, οι αναπληρωματικοί που έχουν κληθεί να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά τα έχουν καταφέρει περίφημα.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΝΤΕΝΤ (23.30 ΜΕΓΚΑ): Ολα του γάμου δύσκολα για τους Γερμανούς, αφού πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Ετσι μετά τον Ζάμερ στο ιατρικό δελτίο γράφτηκαν και οι Σέζαρ και Χίτζφελντ. Παρ' όλα αυτά οι Γερμανοί ξέρουν πολύ καλά ότι σήμερα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία, αφού η ρεβάνς στην Αγγλία δεν προσφέρεται και για πολλά όνειρα.

Η του ύψους ή του βάθους η φετινή Μάντσεστερ. Διφορούμενη και η φετινή χρονιά. Από τη μία υπέστη στα προκριματικά την πρώτη της ευρωπαϊκή ήττα στην έδρα της από το 1952, από τη Φενέρμπαχτσέ. Από την άλλη έφτασε να διεκδικεί την είσοδο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ