Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η επιστροφή του ΦΠΑ

Συζητήθηκε, χτες, στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Για έβδομη χρονιά η κυβέρνηση αρνείται την επιστροφή του ΦΠΑ επί της συνυπευθυνότητας στους βαμβακοπαραγωγούς, όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε, χτες, στη Βουλή - κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ - ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Δρυς. Αφού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο του θέματος ο υφυπουργός κατέληξε, λέγοντας ότι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο θέμα "έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 11 του Απρίλη, συνάντηση στο υπουργείο οικονομικών με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Γεωργίας, όσο και του Οργανισμού Βάμβακος, έτσι ώστε να εξευρεθεί μια λύση".

Ο Β. Μπούτας

"Απ' ό,τι φαίνεται - είπε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας - μπροστά μας έχουμε το ίδιο αίτημα που είχαμε και πριν, γιατί από την απάντηση του κ. υφυπουργού φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται. Δε φτάνουν τα 6 χρόνια που το ελληνικό δημόσιο έκλεψε το ΦΠΑ από τους αγρότες βαμβακοπαραγωγούς, θέλει να τους το στερήσει και για το 1996-'97, παρ' όλο που υπήρξε δέσμευση στην περίοδο των κινητοποιήσεων από τη μεριά της κυβέρνησης ότι για το 1996-'97 θα επιστραφεί ο ΦΠΑ επί της συνυπευθυνότητας.

Δεν είναι ευθύνη των αγροτών αν αρνούνται οι ενώσεις και οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις να αναγράψουν το ποσό της παρακρατηθείσας συνυπευθυνότητας. Τι να κάνει ο φουκαράς ο αγρότης;

Γι' αυτό πρέπει και χωρίς παραστατικά τιμολόγια αλλά με τη βεβαίωση του Οργανισμού βάμβακος, να επιστρέφεται ο ΦΠΑ στο σύνολο της τιμής ανά κιλό, που είναι 314 δρχ., για να μπορέσουν οι αγρότες βαμβακοπαραγωγοί να μην τον χάσουν για έβδομη χρονιά. Τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα. Προβλήματα με τη δανειοδότηση, προβλήματα ακόμη και με το αν θα μπορέσουν να σπείρουν κλπ. Ενας δε μεγάλος αριθμός απ' αυτούς έλπιζε ότι με την είσπραξη του ΦΠΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ