Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Το ΚΚΕ αντίθετο με την απόδοση των "αναδρομικών"
  • Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος
  • Διγλωσσία του ΣΥΝ για το θέμα

"Το ΚΚΕ ήταν και είναι αντίθετο με την απόδοση των "αναδρομικών" στους βουλευτές και με την παροχή αυξήσεων στις αποδοχές τους μεγαλύτερες από τις αυξήσεις που δίνονται στους άλλους εργαζόμενους". Την παραπάνω δήλωση έκανε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, μετά το "θόρυβο" που δημιουργήθηκε σχετικά με τα "αναδρομικά" των βουλευτών. Ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρει στη δήλωσή ότι η απόδοση των "αναδρομικών", σε μία εποχή σκληρής λιτότητας σε βάρος του λαού, αποτελεί "αντικειμενικά πρόκληση" και υπογραμμίζει:

"Μας βρίσκει ταυτόχρονα αντίθετους και ο αιφνιδιαστικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προώθησε τη σχετική τροπολογία, χωρίς την οφειλόμενη ενημέρωση προς το Κόμμα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ κρατούν μόνο ένα μικρό μέρος από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Αυτές κατατίθενται στο ταμείο του Κόμματος με αποκλειστικό στόχο να υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων και να δυναμώνει τον αγώνα του κατά της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, της υγείας και γενικότερα του βιοτικού επιπέδου του λαού".

Αντίθετα, τη συμφωνία του με τη χορήγηση των "αναδρομικών" εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Π. Φουντάς.Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι "ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι για να λειτουργήσει το δημοκρατικό πολίτευμα ο βουλευτής έχει ορισμένα έξοδα. Αυτός ο μισθός που δίνεται δεν επαρκεί. Το είπαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και δεν πιστεύω ότι δεν πρέπει, αφού αυτός ο μισθός δεν επαρκεί, να μην το διεκδικήσουμε". Στο ίδιο μήκος κύματος, "λαϊκισμό" χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τη χορήγηση των αναδρομικών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Α. Τσαλδάρης.

  • Με δύο... απόψεις εμφανίστηκε ο Συνασπισμός για το ίδιο θέμα. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Φ. Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά των βουλευτών, σημειώνοντας ότι το κάνει γιατί δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των βουλευτών η "δαμόκλεια σπάθη" της παραγραφής. Χτες όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κάλεσε όλους τους βουλευτές να μην εισπράξουν το ποσό των αναδρομικών υποστηρίζοντας ότι "σκανδαλίζεται η ελληνική κοινωνία".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ για την ουσιαστική ενίσχυση του λαού (2020-11-26 00:00:00.0)
Εμπαίζουν τους εργαζόμενους σε ΕΡΤ, ΑΠΕ (2011-12-16 00:00:00.0)
Κάθετα αντίθετο το ΚΚΕ (2011-05-04 00:00:00.0)
Ρίχνουν λάδι στη φωτιά στο όνομα του εορτασμού... (2006-05-24 00:00:00.0)
«Πραιτοριανοί» θα κυνηγούν παντού τους μετανάστες (2001-03-29 00:00:00.0)
Σε βάρος του ΙΚΑ το δεκαχίλιαρο (2000-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ