Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινότητα ρατσισμού και ξενοφοβίας

Παρέμβαση του Β. Εφραιμίδη στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην ΕΕ

Μια Κοινότητα ρατσισμού και ξενοφοβίας, εκατομμυρίων ανέργων, φτωχών και αστέγων, που δε σέβεται τη φύση και το περιβάλλον, πρέπει η ίδια πρώτα να μάθει να σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν θέλει να είναι αξιόπιστη, όταν μιλάει για αυτά, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Βασίλης Εφραιμίδης,στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση με θέμα το σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Β. Εφραιμίδης επισήμανε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση. "Και αυτό δε συμβαίνει, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, όταν στην Κοινότητα, σε διάφορες επιφανείς μάλιστα χώρες της, οργιάζει ο ρατσισμός, όταν η ξενοφοβία φθάνει στο απόγειο, όπως συνέβη στο τελευταίο επεισόδιο με την καταβύθιση πλοίου στην Αδριατική, που μετέφερε γυναικόπαιδα Αλβανών προσφύγων".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τη σημασία ανάδειξης "σαν συγκεκριμένου σημείου και στόχου του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία και στη ζωή, πράγμα που δε συμβαίνει στην Κοινότητα με 25 εκατομμύρια ανέργους, 50 εκατομμύρια στα όρια της πείνας και με άλλους τόσους άστεγους".

"Πρέπει να επιμείνουμε να γίνονται απόλυτα σεβαστά η φύση και το περιβάλλον, συνέχισε ο Β. Εφραιμίδης, και πάλι αυτό συμβαίνει γιατί στην Κοινότητα παραβιάζεται η φύση και στην περίπτωση της αρρώστιας των αγελάδων και στο τροποποιημένο καλαμπόκι, με τα πυρηνικά απόβλητα που επιφανείς χώρες της Κοινότητας εξακολουθούν να παράγουν και να αποθέτουν σε διάφορες περιφέρειες της Κοινότητας ή και έξω από αυτήν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ