Κυριακή 13 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγωνιστικός αντίλογος απ' τους συνταξιούχους

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις 17 Απρίλη 1997

Πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θα κάνουν την προσεχή Πέμπτη, 17 Απρίλη 1997, και ώρα 10 πμ, οι συνταξιούχοι της χώρας μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος.Ο Δ. Κούστας,μέλος της ΣΕΑ, δήλωσε στο "Ρ" σχετικά με την κινητοποίηση: "Η αιτία, που οδηγούμαστε σ' αυτήν την κινητοποίηση, είναι για μια ακόμα φορά η αναξιοπιστία της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από το Γενάρη μάς είχαν υποσχεθεί ότι θα μας έδιναν τις προτάσεις τους για το θέμα του ασφαλιστικού και ειδικότερα του συνταξιοδοτικού. Σήμερα όμως, μετά από τέσσερις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και περισσότερες ακόμα με τους αρμόδιους υπουργούς, δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο στα χέρια μας. Αντίθετα, συνέχισε, μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα έχουν περάσει από την κυβέρνηση νομοσχέδια και έχουν βγει εγκύκλιοι που θα τα βρούμε μπροστά μας". Εμείς, κατέληξε ο Δ. Κούστας, είχαμε ξεκαθαρίσει μέσα από τα ψηφίσματά μας κατά καιρούς, ότι δε διαπραγματευόμαστε τα μέχρι τώρα δικαιώματά μας. Δε δεχόμαστε, σε καμιά περίπτωση, να συζητήσουμε από μηδενική βάση - όπως θέλει η κυβέρνηση - και έχουμε οδηγηθεί ακόμα και στη σκέψη να μη συμμετάσχουμε σε ένα διάλογο αναξιοπιστίας.

ΟΧΙ σε προειλημμένες αποφάσεις

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στις 9 Απρίλη 1997 επισημαίνει: "Εκτιμούμε ότι πρόκειται για διάλογο με προαποφασισμένες επιλογές. Εμείς επιδιώκουμε ουσιαστικό και αποτελεσματικό διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Ενώ αντίθετα, συνεχίζουν, το διάλογο που επιδιώκει η κυβέρνηση θα το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για κάλυψη των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που είναι στις προθέσεις της να πάρει, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων. Πρόκειται για διάλογο παραπλάνησης τόσο αυτών που θα συμμετάσχουν όσο και της κοινής γνώμης. Αλλωστε εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε χορτάσει από διάλογο, αφού μέχρι σήμερα σας συναντήσαμε 4 φορές και δεκάδες άλλες τους αρμόδιους υπουργούς, και το μόνο που εισπράξαμε ήταν άρνηση. Αρνητική εμπειρία έχουμε ακόμα και από τη συμμετοχή μας στην επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την όλη μεθόδευση, που κατέληξε στον εμπαιγμό των συνταξιούχων με το περιβόητο ΕΚΑΣ, γεγονός που μας υποχρέωσε στην αποχώρηση από την επιτροπή και στην καταγγελία".

Και η επιστολή καταλήγει: "Για τους λόγους αυτούς διαπιστώνουμε την αναξιοπιστία και την αναποτελεσματικότητα του διαλόγου σας, που σκοπό έχει να επιβάλει τις δικές σας πολιτικές επιλογές και αυτό δε μας επιτρέπει να πάρουμε μέρος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ