Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΑΙΓΑΙΟΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΑΙΓΑΙΟ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ο ελληνοτουρκικός "διάλογος"

Αλ. Παπαρήγα: "Αυτός ο διάλογος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αναπόσπαστο τμήμα του μεγάλου αμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου, που έχει ως στόχο τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου. Στρέφεται εναντίον και των δύο λαών και όλων των λαών της περιοχής"

Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο διάλογος που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο χωρών, δεν αποτελούν κινήσεις καλής θέλησης, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση Σημίτη, ούτε είναι αποτέλεσμα προσέγγισης και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να επιλυθούν οι "διαφορές" προς όφελος των δύο λαών και της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Πρόκειται για διάλογο ο οποίος "υποκινείται" από τις ΗΠΑ και γίνεται στη βάση του δικού τους σχεδίου για την περιοχή. Ηδη αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δηλώνουν ότι λίαν συντόμως θα έχουν έτοιμο το σχέδιο λύσης "του πακέτου Αιγαίο και Κυπριακό", ενώ η κυβέρνηση Σημίτη αδημονεί για την εκδήλωση αυτής της πρωτοβουλίας και επιχειρεί, μέσω του διαλόγου, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχία της!

Την πραγματικότητα αυτή επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στα Γιάννινα, χτες, τονίζοντας ότι αυτή η προσέγγιση και αυτός ο διάλογος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αναπόσπαστο τμήμα του μεγάλου αμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου, που έχει ως στόχο τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και στη δημιουργία ενός καθεστώτος, που αντικειμενικά θέτει σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΣΕΛΙΔΕΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ