Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
"Πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση των αγώνων"

Να καταδικάσουν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και όσους τη στηρίζουν, να πάρουν την υπόθεση των αιτημάτων και των αγώνων στα χέρια τους, συμμετέχοντας στην ταξική, ενωτική και αγωνιστική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕ τονίζει μεταξύ άλλων: "Σήμερα, 111 χρόνια μετά τη ματωμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου, δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση από την αντεργατική ιερή συμμαχία κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΕΕ, που στοχεύουν, όχι μόνο να μας αφαιρέσουν κάθε κατάκτηση, αλλά και να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους ραγιάδες. Σήμερα, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ματοκυλούν τους λαούς, στο όνομα της σύγκλισης των οικονομιών προωθούνται πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, βιώνουμε την πολύχρονη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Η δημόσια διοίκηση συνεχίζει να κινείται στις σκουριασμένες ράγες της γραφειοκρατίας, ρουσφετολογίας και των πελατειακών σχέσεων. Η μόνιμη λιτότητα, η πολιτική ομηρία και η χειραγώγηση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων εντείνονται και με τη σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη παραγωγικότητα".

Η ΔΕ καταγγέλλει τον "κοινωνικό διάλογο στον οποίο καλεί η κυβέρνηση τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να νομιμοποιήσουν τις ειλημμένες αντεργατικές της αποφάσεις". Καταγγέλλει, όμως, και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που "έχουν ήδη αποδεχτεί το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ