Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρατυπίες σε προγράμματα κατάρτισης...

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Σοβαρές ελλείψεις στην πληρότητα των φακέλων ορισμένων προγραμμάτων συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί και από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας,διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΚΕΚ ΙΝ. ΓΣΕΕ από το υπουργείο Εργασίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή του επιστημονικού συνεργάτη του Περιφερειακού ΚΕΚ (με έδρα τη Λαμία), μετά την εξέλιξη αυτή και τον έλεγχο για την πληρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το σύνολο των προγραμμάτων που υλοποίησε ο φορέας - και στο εθνικό και στο περιφερειακό σκέλος - διαπιστώθηκαν ελλείψεις και στα προγράμματα που υλοποίησε το ΕΚ Εύβοιας.

Οι ελλείψεις αυτές, μάλιστα, είναι τέτοιου μεγέθους που καθιστούν διαβλητές τις διαδικασίες, με άμεσο κίνδυνο "να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής των ενεργειών, όσο και μακροπρόθεσμα ενόψει της διαδικασίας πιστοποίησης των παραρτημάτων, αλλά και της διεκδίκησης υλοποίησης νέων προγραμμάτων".

Επιπλέον στην εν λόγω επιστολή δίνονται οδηγίες να "καλυφθούν" όπως όπως τα όποια κενά υπάρχουν, γιατί "θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα υπάρξει σύντομα και νέος έλεγχος του φορέα".

Στη συνέχεια κοινοποιείται προς το ΕΚ Εύβοιας αναλυτική κατάσταση με τις ελλείψεις που σημειώθηκαν, με την παράκληση να αποσταλούν συντομότατα. Οι ελλείψεις στα προγράμματα του ΕΚ Εύβοιας έχουν σχέση με το πρόγραμμα "Διοίκηση Επιχειρήσεων - Πληροφορικής". Δεν υπάρχουν αρχικές αιτήσεις (και αριθμός πρωτοκόλλου), εγκριτικό προγράμματος και αναγγελία προκήρυξης σε δύο (2) τοπικές εφημερίδες.

Στο πρόγραμμα "ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλιάς" δεν υπάρχουν αρχικές αιτήσεις (και αριθμός πρωτοκόλλου) και αναγγελία προκήρυξης σε δύο τοπικές εφημερίδες. Ελλείψεις υπάρχουν και στα βιογραφικά εκπαιδευτών.

Στο πρόγραμμα "Κατάρτισης στελεχών υπηρεσιών φύλαξης παιδιών", δεν υπάρχουν δικαιολογητικά των καταρτιζόμενων, όπως κάρτα ανεργίας, επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας, επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου, υπεύθυνη δήλωση ότι δε συμμετείχε σε άλλα σεμινάρια κλπ. Επίσης στο ίδιο σεμινάριο επισημαίνεται ότι δεν είναι σωστά όλα τα βιογραφικά των εκπαιδευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ