Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πανσπουδαστική" επιτυχία στην ΑΔΣΕΝ

Σημαντική επιτυχία πέτυχε ο συνδυασμός "Πανσπουδαστική Ενότητα" στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χτες στην Ανώτερη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου (ΑΔΣΕΝ - Ασπροπύργου) για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 657 σπουδαστές (πλοίαρχοι μηχανικοί). Η "Πανσπουδαστική Ενότητα",που κατέβασε για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο, έλαβε 151 ψήφους (ποσοστό 23%) και δύο έδρες. Η ΔΑΠ πήρε 202 ψήφους (30,7%) και δυο έδρες. Ο συνδυασμός της ΠΑΣΠ πήρε 158 ψήφους (24%) και επίσης δυο έδρες. Τέλος η "Ανεξάρτητη Σπουδαστική Κίνηση" πήρε 66 ψήφους (10%) και μια έδρα. Το υπόλοιπο ποσοστό πήραν άλλα μικρότερα σχήματα.

Σε ανακοίνωσή της η "Πανσπουδαστική Ενότητα" τονίζει ότι η επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών ενάντια στο δικαίωμα δουλιάς και η ανεργία, που πλήττει τους ναυτεργάτες, θίγουν πρώτα από όλα τους νέους ανθρώπους, δημιουργούν συνθήκες έντονης ανασφάλειας και απαιτούν τη δική τους αγωνιστική αντίδραση. "Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις ναυτεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις - υπογραμμίζεται - οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και της αγροτιάς δείχνουν το δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Οι σπουδαστές - νέοι ναυτεργάτες καλούνται να δώσουν τη δική τους απάντηση, να προβάλουν τις θέσεις τους και να συντονίσουν τη δράση τους με το υπόλοιπο φοιτητικό και ναυτεργατικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ