Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΑΪΡ
Κινήσεις διεξόδου από την κρίση

Συνάντηση Ν. Μαντέλα με τον ηγέτη των ανταρτών Λ. Καμπίλα

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-

Επίσημη πρόσκληση στον δικτάτορα Μομπούτου Σεσεσέκο έστειλε χτες ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη των Ζαϊρινών ανταρτών, Λόρεντ Καμπίλα.

Οπως ανακοινώθηκε χτες στο Κέιπ Τάουν, η συνάντηση των δύο ανδρών "θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα, προκειμένου να συζητηθούν οι μεταβατικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση ειρηνικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων". Δεν αποκλείεται η (κατά πολλούς κρίσιμη) συνάντηση να γίνει και μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ίδια είδηση ανακοινώθηκε και από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Ζαϊρ Μοχάμεντ Σανούν, ο οποίος δήλωσε στο Κέιπ Τάουν ότι οι ηγέτες των δύο αντίπαλων πλευρών του Ζαϊρ συμφώνησαν κατ' αρχήν να συναντηθούν "για να συζητήσουν περί μεταβατικών διευθετήσεων". Η πρόσκληση του Νέλσον Μαντέλα επιδόθηκε στον Μομπούτου Σεσεσέκο από τον απεσταλμένο του στη Νότια Αφρική Ονορέ Νγκμπάντα.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Νέλσον Μαντέλα, δήλωσε ότι μίλησε με τον Μομπούτου τρεις φορές από το περασμένο Σάββατο και ότι ο Ζαϊρινός Πρόεδρος υπήρξε "πολύ συνεργάσιμος". Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νέλσον Μαντέλα αναφέρθηκε και στον Μομπούτου και στον Λόρεντ Καμπίλα προσφωνώντας τους "Πρόεδρε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ