Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Βίαιη καταστολή εξέγερσης

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Τριάντα εφτά κρατούμενοι τραυματίστηκαν σε φυλακή στην Πόλη του Μεξικού, όπου επενέβησαν περίπου 200 αστυνομικοί και δεσμοφύλακες για νακαταστείλουν την εξέγερση.

Η ιστορία, που πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα μεξικάνικα μέσα ενημέρωσης, είχε αρχίσει από την περασμένη Τετάρτη, οπότε εκατοντάδες φυλακισμένοι άρχισαν την εξέγερσή τους για να διαμαρτυρηθούν για την άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και άλλους "εύπορους" κρατούμενους. Είχαν μάλιστα πιάσει ως ομήρους δύο δεσμοφύλακες, γεγονός που οδήγησε στη μετέπειτα βίαιη επέμβαση της αστυνομίας...

Οι φυλακές στην Πόλη του Μεξικού βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον τελευταίο καιρό, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι πλούσιοι κρατούμενοι, όπως οι έμποροι ναρκωτικών, ζουν σε πολυτελή κελιά, έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τρόφιμα εκτός φυλακής και σε μία περίπτωση μάλιστα είχαν πρόσβαση και σε γυμναστήριο! Οι αποκαλύψεις αυτές είχαν ως συνέπεια να υποχρεωθεί σε παραίτηση, την περασμένη βδομάδα, ο επικεφαλής των σωφρονιστικών καταστημάτων στη μεξικανική πρωτεύουσα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την καταστολή της στάσης, τραυματίστηκαν δύο φύλακες, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τους δύο που κρατούνταν ως όμηροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ