Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Εκθεση στη Βουλή για την παιδεραστία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Το βελγικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες ομόφωνα μια έκθεση που αναφερόταν στις ελλιπείς έρευνες που έγιναν στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών από τον Μαρκ Ντιτρού. Η έκθεση ουσιαστικά δείχνει πως αν υπήρχε μια πιο ικανή αστυνομία και περισσότερο προσωπικό, τότε αρκετά από τα θύματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα ζωντανά.

"Η έκθεση εγκρίθηκε ομόφωνα", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ρέιμοντ Λανγκεντρί. Για δύο μέρες, οι 137 βουλευτές συζητούσαν και διαφωνούσαν για το περιεχόμενο της έκθεσης, αλλά, στο τέλος, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετώπιζαν την κατακραυγή της κοινή γνώμης της χώρας, συμφώνησαν τελικά να εγκρίνουν την έκθεση.

"Πρόκειται για μια ιστορική στροφή για μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Λικ Ντεάν.

Σημειώνεται πως στην έκθεση περιλαμβάνεται μια σειρά προτάσεων, όπως η δημιουργία ενός και μόνο αστυνομικού σώματος που θα αντικαταστήσει τα τρία υπάρχοντα, η δυνατότητα στους γονείς των εξαφανισμένων παιδιών να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις έρευνες, καθώς και η αναμόρφωση όλου του συστήματος Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών έχουν αποφασίσει την έναρξη των πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον των αστυνομικών και δικαστών, που, σύμφωνα με την έκθεση της βελγικής Βουλής, ευθύνονται για τις έρευνες της υπόθεσης Ντιτρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ