Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πληροφορίες για ισλαμιστές τρομοκράτες

ΡΩΜΗ.-

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν πως τα διεθνή αεροδρόμια και ο Πάπας πιθανώς να είναι στόχοι των ισλαμικών τρομοκρατών το επόμενο διάστημα. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διπλωματική διένεξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ και του Ιράν. Ωστόσο, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Βατικανό φάνηκαν να βρίσκονται σε επιφυλακή. Εκπρόσωποι και των δύο ανακοίνωσαν ότι δε θα παρθούν παραπάνω μέτρα ασφαλείας.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρώτος στόχος των ισλαμιστών τρομοκρατών, στην πλειοψηφία Ιρανοί και Τούρκοι, είναι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ. Ακολουθούν, ένας Ιρανός αντιστασιακός που ζει στην Ιταλία, αλλά αναφέρεται ότι θα μπορούσαν να πληγούν και άλλοι στόχοι, όπως είναι ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων Ρώμη - Φιουμιτσίνο, Μιλάνο - Λινάτε, Παρίσι, Αθήνα.

Με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κοριέρε Ντε Λα Σέρα" αναφέρεται πως η τρομοκρατική οργάνωση, που χρηματοδοτείται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τεχεράνης, αποτελείται από Ιρανούς και Τούρκους ισλαμιστές. Μάλιστα 14 Τούρκοι μέλη της, που μπήκαν από τη Βοσνία σιδηροδρομικώς στην Ιταλία, είναι έτοιμοι να δράσουν από χτες μέχρι τις 21 του Απρίλη. Στόχος τους είναι ένας Ιρανός αντιστασιακός στη Λομβαρδία, αλλά και ο Πάπας. Αλλοι Ιρανοί ισλαμιστές μπήκαν στην Ιταλία ατμοπλοϊκώς από την Τυνησία. Πρόκειται να συναντηθούν στο Μιλάνο ή τη Ρώμη για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο στόχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ