Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
απαιτεί η Κομισιόν

Πρόσχημα και πάλι η μη εκπλήρωση από την Ελλάδα όλων των κριτηρίων, που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ

Μετά την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και η Κομισιόν έρχεται να στηρίξει, ενθαρρύνει και προτρέψει την κυβέρνηση Σημίτη, ώστε να προχωρήσει αταλάντευτη στη γραμμή της αντιλαϊκής επέλασης και του σαρώματος των κοινωνικών κατακτήσεων.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την έκθεση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, εκτιμά ότι η Ελλάδα, που - μαζί με την Ιταλία - δε θα εκπληρώνει στο τέλος του 1997 τα κριτήρια του Μάαστριχτ για ένταξη στην ΟΝΕ, πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Οι οδηγίες - εντολές είναι σαφείς: Ενταση στην πολιτική της λιτότητας, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης και του φοροσυλλεκτικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων.

Βέβαια, η κυβέρνηση Σημίτη δεν περίμενε την έκθεση της Κομισιόν, αφού, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, πράγμα που "αναγνωρίζει" η Κομισιόν. Την ίδια στιγμή όμως, επιχειρεί να ανταποκριθεί σε "παλαιότερες" οδηγίες της ΕΕ ("Λευκή Βίβλος" κλπ.) για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ