Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα Σημίτης - Κολ

ΒΟΝΝΗ.-

Αρχισε χτες η εξαήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Γερμανία, η οποία θα έχει πολιτικό και ιδιωτικό χαρακτήρα. Ο Κ. Σημίτης έφτασε χτες στη Φραγκφούρτη, προερχόμενος από τη Βιέννη, ενώ σήμερα, στη Βόννη, θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, με "ανοιχτή ατζέντα". Την Παρασκευή θα συμμετάσχει στην πανηγυρική τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ στην ομώνυμη πόλη του κρατιδίου της Εσσης.

Την ιδιαίτερη σχέση του Κώστα Σημίτη με το κρατίδιο αυτό της Γερμανίας, υπογράμμισε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, Χανς Αϊχελ: "Η επίσκεψη του Κώστα Σημίτη είναι επίσκεψη ενός πολιτικού με ιδιαίτερους δεσμούς με την Εσση", είπε ο Αϊχελ υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, υπενθυμίζοντας ότι "βρήκε καταφύγιο στο κρατίδιό μας όταν στην πατρίδα του δεν υπήρχε χώρος για δημοκράτες...".

Ο πρωθυπουργός κατέλυσε ήδη στο Κένιγκστάιν (πρόκειται για ιστορική κωμόπολη έξω από τη Φραγκφούρτη, που θα παραμείνει όλες τις ημέρες της παραμονής του στη Γερμανία) και θα μεταβεί σήμερα, μαζί με την ολιγομελή αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, στη Βόννη για συνομιλίες με τον Χέλμουτ Κολ. Σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Βόννη και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ