Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειδικός στην "ανάπτυξη"

Ειδικός στις ημερίδες - φιέστες μπορεί να χαρακτηριστεί ο "πολυπράγμων" νομάρχης Βοιωτίας, Γ. Σταμούλης.

Ναι, μέσα σ' ένα διήμερο, την προηγούμενη βδομάδα, ξεπέταξε δυο ημερίδες, στο τσάκα τσάκα. Μια για την "ανάπτυξη" του νομού και μια για την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ), σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και με τη... βοήθεια της παρέλασης πλήθους κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει, να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η πορεία... ανάπτυξης της Βοιωτίας είναι αδιαμφισβήτητη... Αρκεί να σκεφθείτε ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 11.000, επιχειρήσεις κλείνουν και οι αγρότες ξεκληρίζονται.

Κι έρχεται ο κ. νομάρχης, τώρα, να δώσει τη "λύση", με τα διαβόητα ΤΣΑ. Μοιράζοντας, δηλαδή, μια θέση εργασίας σε δυο και τρεις εργαζόμενους, με ανάλογη, εννοείται, αμοιβή και βάζοντας στο περιθώριο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Για να μην... αδικούμε, όμως, τον κ. νομάρχη, πρέπει να παραδεχτούμε, πως υπάρχουν και μερικοί τομείς, που σημειώνουν πραγματική ανάπτυξη. Είναι αυτοί, του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων, της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων και των ανέργων και της υπερεντατικοποίησης της δουλιάς, όπως και των κερδών, που φουσκώνουν τις τσέπες κάποιων ελαχίστων.

Γι' αυτή την "ανάπτυξη" δουλεύει υπερεντατικά ο κ. νομάρχης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ