Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποζημίωση 20 εκατ. δρχ. πήρε ο Θ. Πάγκαλος

Μπορεί ο Θ. Πάγκαλος στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής να δοκιμάζει συχνά - πυκνά ήττες, όχι όμως και στα δικαστήρια. Βγήκε νικητής, επί παραδείγματι, στη διαμάχη του με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", από την οποία θα εισπράξει συνολικά 20 εκατομμύρια δραχμές (όλο και κάποια τρύπα θα έχει να... βουλώσει, που λέει ο λόγος) ως αποζημίωση για τον τρόπο που αυτή παρουσίασε την ποινική δίωξη δύο συντακτών της.

Ο Θ. Πάγκαλος, αφού κατ' αρχήν πέτυχε να διωχτούν ποινικά οι συντάκτες του "Ελεύθερου Τύπου" Γ. Χαρβαλιάς και Νόνη Καραγιάννη για το δήθεν απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ, που αποκάλυπτε τη μυστική διπλωματία γύρω από το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, προσέφυγε με αγωγή του στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας 10 εκατ. δρχ. από το "Ιδρυμα Τύπου ΑΕ", που εκδίδει την προαναφερόμενη εφημερίδα και άλλα 10 εκατ. δρχ. από τον συντάκτη της Γ. Χαρβαλιά, επειδή έγραψε την επομένη της ποινικής δίωξής του (3-5-96) ότι ο υπουργός Εξωτερικών "επιδίδεται σε τριτοκοσμικών προδιαγραφών εκστρατεία κατατρομοκράτησης του Τύπου, εμπλέκοντας τη Δικαιοσύνη σε μια κωμικοτραγική υπόθεση... Ο κ. Πάγκαλος, με μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης, ποινικοποίησε από μόνος του τη δημοσίευση ντοκουμέντων, που αποδείκνυαν τη μειοδοσία του. Μάλιστα, κατ' ουσίαν, "υπέδειξε" στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να ασκήσουν ποινική δίωξη".

Στην αγωγή του, που έγινε δεκτή από το δικαστήριο, ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε ότι τα παραπάνω "είναι αναπόδεικτοι συκοφαντικοί ισχυρισμοί" και ζητούσε 20 εκατ. δρχ. συνολικά ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Επίσης, ζητούσε να υποχρεωθεί η εφημερίδα σε ολική διάψευση του δημοσιεύματος, σε δημόσια συγγνώμη και σε αποφυγή κάθε παρόμοιας προσβολής του στο μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ