Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ
Αποφασιστικά στον αγώνα οι εργαζόμενοι

Στη συγκέντρωσή τους παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια του μεγαλοκατασκευαστή ιδιοκτήτη της επιχείρησης Ελληνικά Σωληνουργεία (πρώην Τσαούσογλου) κατέθεσαν για άλλη μια φορά σωματείο και εργαζόμενοι στους βουλευτές όλων των κομμάτων και των φορέων της Χαλκίδας, που συμπαραστεκόμενοι στον τρίμηνο αγώνα τους, συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε στο αμφιθέατρο του εργοστασίου, μετά από πρόσκληση του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου του σωματείου Κ. Κουλουρίδη,όπου καταγράφεται η θέληση και αποφασιστικότητα των εργαζομένων να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, θεωρώντας ως "πραγματικό κεκτημένο για τους εργαζόμενους ότι παραμένει το εργοστάσιο ανοιχτό", μετά από δυο κλεισίματα μέσα σε δέκα χρόνια.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ,ο οποίος τόνισε: "Το θέμα είναι η σωστή τακτική που έχετε χαράξει να διευρυνθεί με τους άλλους εργαζόμενους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα και με την ΤΑ, αλλά και στη γειτονιά με το λαό. Αν καταφέρετε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κοινωνικό μέτωπο, τότε και ο βιομήχανος θα ξεσκεπαστεί και η κυβέρνηση θ' αναγκαστεί να πάρει θέση. Σήμερα, κατέληξε, δε φτάνουν οι αγώνες για ν' ανατραπούν οι αντεργατικές επιλογές του Μάαστριχτ που κινείται η κυβέρνηση και ξεδιπλώνουν την επίθεση οι πολυεθνικές. Η αντίσταση και αντεπίθεση πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά, να πολιτικοποιηθούν οι αγώνες για στόχους γύρω από τους οποίους θα συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι απ' την κορφή μέχρι κάτω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ