Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Φιέστα στην υπηρεσία των Αμερικανών

Την αντιδραστική φιέστα του Δήμου Λευκιμμαίων με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρέσβη Τ. Νάιλς,για να τιμηθεί, υποτίθεται, από κοινού με την αμερικανική κυβέρνηση (!) ο αντιφασιστικός αγώνας των Λευκιμμιωτών, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και καλεί τον λευκιμμιώτικο λαό να απαιτήσει τη ματαίωση της φιλοαμερικανικής παράτας και να αγωνιστεί για να τιμηθούν πραγματικά οι λαϊκοί αγωνιστές του αντιναζιστικού αγώνα.

Σε μια εποχή που στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας γίνεται κατανοητή η εγκληματική, παρεμβατική πολιτική των ΗΠΑ σε βάρος των συμφερόντων των λαών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, προσφέρθηκε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του Δήμου Λευκίμμης να δώσει την ευκαιρία στον Αμερικανό πρέσβη να εμφανιστεί στο νομό μας ότι δήθεν τιμά την αντιφασιστική δράση των Λευκιμμιωτών και να απαλύνει τις δυσμενείς για την αμερικανική πολιτική αντιδράσεις του κερκυραϊκού λαού.

Ετσι, με μεθοδευμένες και σχεδιασμένες ενέργειες αξιοποιεί μια σημαντική στιγμή της αντιστασιακής, αντιναζιστικής δράσης του λαού της Λευκίμμης, που διέσωσε Αμερικανούς στρατιωτικούς το 1943, για να στήσει μια φιέστα με πρωταγωνιστή τον πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους. Η δημοτική πλειοψηφία του Δήμου Λευκίμμης ενώ διακηρύσσει ότι θέλει να τιμήσει την αντιστασιακή δράση των Λευκιμμιωτών, στην πράξη περιφρονεί τους αντιστασιακούς και τις οργανώσεις τους και προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει για να πλασάρει με έντεχνο τρόπο ένα φιλικό κλίμα προς την αμερικανική πολιτική.

Η συγκεκριμένη δημοτική πλειοψηφία κάνει πως ξεχνάει, καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, ότι χιλιάδες αντιφασίστες αγωνιστές εκτελέστηκαν στην περίοδο της αγγλοαμερικανικής επέμβασης στην πατρίδα μας το '44 - '53, μεταξύ των οποίων και δύο εκλεκτοί Λευκιμμιώτες αγωνιστές, οι Θανάσης και Θρασύβουλος Βλάσσης,ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην Κέρκυρα, που δολοφονήθηκαν το '48.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή θυμίζει ακόμη στο Δήμο Λευκιμμαίων ότι η αμερικανική επεκτατική πολιτική είναι που εγκαθίδρυσε τη φασιστική χούντα στην πατρίδα μας, καθοδήγησε το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού και στις μέρες μας δολοφονεί χιλιάδες γυναικόπαιδα, όπως στην πρώην Γιουγκοσλαβία, και να μην ξεχνάμε τις τελευταίες εξελίξεις, για Κύπρο, Αιγαίο, Αλβανία...

Ασυγχώρητη ύβρις να παρουσιάζονται τώρα οι θύτες ότι δήθεν τιμούν τα θύματα. Οταν είναι γνωστό ότι πρώτος στόχος της αμερικανικής πολιτικής είναι να καθυποτάξει την όποια αντίσταση προβάλλουν οι λαοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στην Κέρκυρα (2008-05-24 00:00:00.0)
Ποιητικός «αγώνας» (2005-06-02 00:00:00.0)
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ (1997-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ