Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδίστακτοι συκοφάντες

Είναι αλήθεια ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός αρχίζει να χρεοκοπεί σαν"βαστάζος" των αντεργατικών επιλογών και, βεβαίως, απομονώνεται και καταδικάζεται, όσο αποκαλύπτεται η καταστροφική για τη χώρα και τους εργαζόμενους αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κ. Σημίτη και στηρίζουν τα άλλα κόμματα και οι όποιοι συνδικαλιστές τους. Αυτό συνέβη με τις συμβιβασμένες υποτακτικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ στη διάρκεια των μεγάλων πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων. Στην ίδια μοίρα, βεβαίως, οδηγούνται και οι φιλο - Μάαστριχτ πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς, αντί να τον αντιπαλέψουν, δηλώνουν συμμετοχή στο στημένο "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρείται να καταργηθούν στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με σκληρούς αιματηρούς αγώνες πολλών δεκαετιών στον εργασιακό και τον κοινωνικοασφαλιστικό τομέα.

Το ξεσκέπασμα, ωστόσο, του ρόλου του "Δούρειου Ιππου", που παίζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι υποταγμένες πλειοψηφίες, αντί να συνετίσει και να κάνει τις ηγεσίες αυτές να αναδιπλωθούν, φαίνεται να τις οδηγεί σε μεγαλύτερη αποθράσυνση: Ετσι, παρουσιάζουν το μαύρο - άσπρο προκαλώντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων, καθώς προβάλλουν την "καρατόμηση" και την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και κεκτημένων ως μονόδρομο και αναγκαιότητα. Αλλά, με απύθμενο θράσος, ως εντεταλμένοι διεκπεραιωτές της κυβερνητικής πολιτικής, αφού δεν μπορούν να αντικρούσουν την ίδια την πραγματικότητα, καταφεύγουν στην κατασυκοφάντηση των αντιπάλων, χρησιμοποιώντας, ακόμα και συνειδητά, το ψέμα.

Χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή είναι το παράδειγμα συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, που παρουσιάζεται ως πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΣΥΑΤΕ). Στην τελευταία γενική συνέλευση του ΣΥΑΤΕ, ο "εντεταλμένος" αυτός αστέρας του κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να υπερασπίσει την αυταρχική αντιδημοκρατική, τρομοκρατική κυβερνητική στάση απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, τους καθηγητές κλπ. και να δικαιολογήσει την άρνηση της πλειοψηφίας των ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων του, να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, έφτασε στο σημείο να προβάλει - προς... εκφοβισμόν και συμμόρφωσιν! -στους συναδέλφους του πως... "οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δε θα ξαναδούν ήλιου φως μετά από τη μεθόδευση του αγώνα που έκαναν" - τύφλα να 'χει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός!

Οσο για την άρνησή του να συμπαρασταθεί ο συγκεκριμένος σύλλογος στους εξεγερμένους αγρότες, αν και αναγνώρισε - μεγάλη η χάρη του... - ποια είναι η κατάσταση των αγροτών, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη αυτή στάση της πλειοψηφίας, προβάλλοντας ότι, τάχα, (το ψήφισμα;) "προσπαθούσε να ποδηγετήσει ένα συγκεκριμένο αγώνα στα πλαίσια της πολιτικής ενός κόμματος και να οδηγηθεί στη δικαίωση του Μπούτα"! Κατανοώντας, ωστόσο, ότι δεν έπειθε με τις παραπάνω ασυναρτησίες, ο "εκκολαπτόμενος" αυτός αστέρας της κυβερνητικής πολιτικής προχώρησε, σε μια αήθη συκοφαντική επίθεση κατά του ηγετικού στελέχους του αγροτικού κινήματος και μέλους της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και βουλευτή του ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ψευδέστατα ότι τάχα "καταχρέωσε την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας με 25 δισεκατομμύρια δραχμές, όταν ήταν πρόεδρος"! Τέτοιες γελοιότητες υποτακτικών, που δίνουν εξετάσεις στους πολιτικούς και διοικητικούς προϊσταμένους τους ασφαλώς δείχνουν το ύφος και το ήθος της εξουσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Ομως, επιβάλλει και το χρέος, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν αυτή την αδίστακτη τακτική κατασυκοφάντησης των πολιτικών και συνδικαλιστικών αντιπάλων, κατασυκοφάντησης αγωνιστών του λαϊκού μας κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ