Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τριήμερα και τετραήμερα στη "Χαλυβουργική"!

Απορρίπτει και καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων

Η "Χαλυβουργική" δεν περιμένει την... κατάληξη του "κοινωνικού διαλόγου" για να βάλει μπροστά ένα από τα προωθούμενα μέτρα προς την κατεύθυνση της αποδιάρθρωσης του ωραρίου εργασίας, τη λεγόμενη "συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας". Ετσι με χτεσινή ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι πλέον θα απασχολούνται σε 4ήμερη και 3ήμερη βάση τη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο τμήμα της ψυχράς ελάσεωςθα εργάζονται τέσσερις μέρες τη βδομάδα (από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή), 10 ώρες τη μέρα, από τις 6.30πμ ως τις 4.30μμ!Οι δε εργαζόμενοι στο τμήμα παραγωγής σιδήρου θα εργάζονται τρεις μέρες τη βδομάδα (Τρίτη ως Πέμπτη) σε δύο βάρδιες και 12 ώρες τη μέρα!Μάλιστα οι τελευταίοι θα εργάζονται και κάθε δεύτερη Παρασκευή ώστε, όπως σημειώνει "ο μέσος εβδομαδιαίος όρος να ανέρχεται και πάλι στις 40 ώρες"!

Από πάνω εμφανίζεται να προχωρά στο χτύπημα του 8ωρου από "ενδιαφέρον" για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "διευκολύνουμε τους εργαζόμενους στο να έχουν λιγότερες μετακινήσεις και περισσότερες ελεύθερες ημέρες"!

Την αντίθεσή του στα αντεργατικά μέτρα της εταιρίας εξέφρασε το σωματείο, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους την Παρασκευή 2 Μάη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τις μορφές αντίδρασης σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ