Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και "ρέστα"!

Ζητάει και τα "ρέστα" ο ιδιοκτήτης της κλινικής "Ασκληπιείο Αθηνών",ο οποίος ενώ εξακολουθεί ανεξέλεγκτος να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χτες κατέθεσε και αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των 33 εργαζομένων της κλινικής που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, ζητώντας... να απομακρυνθούν από το χώρο έξω από την κλινική, όπου βρίσκονται καθημερινά! Ζητάει ακόμα να επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατομμυρίου στον καθένα και ποινή φυλάκισης ενός έτους!

Και αυτά, ενώ παράνομα απέλυσε 17 από τους 33 κατά τη διάρκεια της επίσχεσης, μεταξύ των οποίων και τα εφτά μέλη του ΔΣ του Σωματείου, δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένα πολλών μηνών και το Δώρο του Πάσχα. Να σημειωθεί ακόμα ότι δεν έχει κολλήσει και τα ένσημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κι έτσι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εισπράξουν το επίδομα ανεργίας. Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Β. Τουμπέλη,του γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρικού και του Χρ. Κατσώτη,μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καταβλήθηκε στους εργαζόμενους έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ύψους 150.000 δραχμών.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες έχουν προσφύγει δεν έχει παρέμβει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ