Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Χίο

ΧΙΟΣ.-

Ούτε στη Χίο "άντεξαν" η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ την πρόταση της ΕΣΑΚ για αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, αρνήθηκαν ακόμα και το δικαίωμα ομιλίας στην ΕΣΑΚ, καθώς επίσης τη συμμετοχή Τούρκου συνδικαλιστή στην εκδήλωση, με τη δικαιολογία "εξωτερική πολιτική μπορεί να κάνει μόνο η κυβέρνηση"!

Ετσι, επιτροπή συνδικαλιστών αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους του νησιού σε αγωνιστικό ταξικό ενωτικό γιορτασμό στην πλατεία Βουνακίου στις 10 πμ,όπου - εκτός των άλλων - θα χαιρετήσει εκπρόσωπος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Εργατών.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ της ΕΣΑΚ τονίζει: "Σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται μια πρωτοφανής κυβερνητική επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η πραξικοπηματική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και αυτής του ΣΥΝ, δυναμιτίζει την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος". "Η Πρωτομαγιά - συνεχίζει - δεν τιμάται με μνημόσυνα και πανηγυρικούς δεκάρικους, αλλά με την καθημερινή συνεπή αγωνιστική στάση υπέρ των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ