Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγχώνευση "στρωμένη" με απολύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Επιλογή που στρέφεται κατά των εργαζομένων και του κλάδου της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας, χαρακτηρίζει ο συνδυασμός "Ταξική Ενότητα" την προωθούμενη συγχώνευση των εταιριών "Χημικές Βιομηχανίες Β. Ελλάδος" (ΧΒΒΕ) και ΒΦΛ ("Λιπάσματα Καβάλας") και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η διοίκηση του σωματείου παρέχει άλλοθι στην προώθηση των όσων σχεδιάζουν κυβέρνηση και βιομήχανοι.

Οπως τονίζει η "Ταξική Ενότητα", τα τελευταία χρόνια με τις συγχωνεύσεις στον κλάδο των λιπασμάτων που έγιναν στην Ευρώπη, από τις 35 εταιρίες έμειναν οι 8 και χάθηκαν 60 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

"Γιατί το σωματείο και η εταιρία συμφωνούν με τη συγχώνευση, ενώ γνωρίζουν ότι αν αυτή προχωρήσει, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη μείωση προσωπικού, την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας;", σημειώνει ο συνδυασμός και συνεχίζει: "Απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές επιλογές, εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να αντιτάξουμε με τον αγώνα μας έναν στόχο: Τον Ενιαίο Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας,μία θέση επεξεργασμένη από την Ομοσπονδία μας, έναν στόχο που τον παλεύει χρόνια τώρα το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας και την ανάπτυξη της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας με την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων".

"Θέλουν να αποκοιμήσουν τους εργαζόμενους και να αποδεχτούν σαν μοναδική λύση αυτά που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τράπεζα και εργοδοσία. Είναι η συγχώνευση των δύο εταιριών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και Καβάλας στη λογική των κατευθύνσεων της ΕΕ για συρρίκνωση της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας, που θα σημάνει απολύσεις και αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων", δηλώνει ο γραμματέας της ΤΕ Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ, Θ. Κυριακίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ