Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Προέχουν τα συμφέροντα των ταμείων

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην εξόφληση των χρεών των Ναυπηγείων Ελευσίνας προς τις τράπεζες και όχι προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εκφράζει σε επιστολή της προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ.

Στην επιστολή τονίζεται ότι: "Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, γεγονός που θα διαλύσει τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας μας. Για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, πρέπει η επιχείρηση να απαλλαγεί των υποχρεώσεών της προς τρίτους, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και άλλους. Μεταξύ αυτών που έχουν έννομο συμφέρον να λαμβάνουν και μάλιστα σοβαρά ποσά είναι το ΙΚΑ και το ΕΤΕΜ, τα οποία σύμφωνα με το νόμο πρέπει να προηγηθούν των άλλων πιστωτών. Ομως οι τράπεζες παρεμβαίνουν και απαιτούν να προηγηθούν του ΙΚΑ και του ΕΤΕΜ, η δε κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει το Νόμο, φαίνεται να υιοθετεί τις απαιτήσεις των τραπεζών".

Επισημαίνεται ακόμα ότι: "Αν γίνει αυτό θα πρόκειται για μια παρανομία, το ΙΚΑ και το ΕΤΕΜ θα χάσουν αρκετά δισ. δραχμές. Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης τις φορτώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν τα συμφέροντα των τραπεζών πάνω από των ασφαλιστικών ταμείων, που καλύπτουν 750.000 συνταξιούχους και πάνω από 5,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο Νόμος, αφού το 30% των οφειλομένων είναι εισφορές εργαζομένων".

Ο Δήμος Περάματος

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει με ανακοίνωση οΔήμος Περάματος,για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεπουλήσει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μέτρο το οποίο θα επιδεινώσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η κρίση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη οφείλεται στη λαθεμένη και αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και όχι στην ποιότητα εργασίας των εργαζομένων και στο υψηλό κόστος εργασιών".

Τέλος, ο δήμος προτείνει "τα ναυπηγεία της Ελευσίνας να μην ξεπουληθούν και να υλοποιηθεί η πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, για εκμετάλλευση των ναυπηγείων από τους Βιοτέχνες Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ