Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΙΤΙ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Εφτασε η ώρα"..!

Την "εδώ και τώρα" ικανοποίηση των αξιώσεών τους για τον αφελληνισμό των πληρωμάτων απαιτούν οι εφοπλιστές, ενώ ο Λάτσης προχωρά ταχύτατα στο διώξιμο των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μπαράζ των παράνομων διώξεων των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία με ελληνική σημαία, που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές με την κάλυψη της κυβέρνησης. Πρωτοπόρος στην παρανομία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλοεφοπλιστικής Λάτσης,ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να μην αφήσει Ελληνα ναυτεργάτη ειδικά σε ό,τι αφορά τα κατώτερα πληρώματα, μέσα στα πλοία του.

Μετά τα δεξαμενόπλοια ΠΑΡΗΣ 2 και ΜΑΡΙΑΝΝΑ 7 ο μεγαλοεφοπλιστής ετοιμάζεται να αντικαταστήσει με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς και τους Ελληνες ναυτεργάτες, που υπηρετούν στα δεξαμενόπλοια RABIGH BAY 2 και RABIGH BAY 3,τα οποία φέρουν την ελληνική σημαία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα δύο δεξαμενόπλοια, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, θα αλλάξουν πλήρωμα μόλις έρθουν στην Ελλάδα!

Να επικυρώσει τώρα το διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία καλεί την κυβέρνηση και η Ελληνική Ναυτιλιακή Συνεργασία του Λονδίνου ΚΟΜΙΤΙ.Στο μηνιαίο Δελτίο Ενημερώσεως που εκδίδει το ΚΟΜΙΤΙ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Τώρα έφτασε η ώρα να καθορίσει η κυβέρνηση την πολιτική της, που θα αποτελέσει σταθμό για την περαιτέρω πορεία της ναυτιλίας μας. "Οι καιροί ου μενετοί"!Μάλιστα, οι εφοπλιστές του Λονδίνου προχωρούν ακόμα παραπέρα από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εκτός από την "ελευθεριότητα" στη σύνθεση των πληρωμάτων, διεκδικούν: "Ευρύτερα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά κριτήρια"!

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνουν στους ναυτεργάτες, με κοινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",προκειμένου να ανατρέψουν, με τους αγώνες τους "την ολομέτωπη επίθεση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης". Σε ό,τι αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε προχτές η πλειοψηφία της ΠΝΟ, με τους εφοπλιστές ακτοπλοϊας, επισημαίνεται: "Εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ υπογράφει τη Συλλογική Σύμβαση στα ακτοπλοϊκά - επιβατηγά, επιβάλλοντας στους ναυτεργάτες ονομαστή μείωση των αποδοχών τους. Κατ' εντολήν εφοπλιστών και κυβέρνησης ανατρέπει στο σύνολο το διεκδικητικό πλαίσιο, που είχε καθορίσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που ήταν απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, φορολογικό, να διεκδικηθούν με απεργιακούς αγώνες". Τα δύο σωματεία υπογραμμίζουν: "αγαστή τριμερής συνεργασία κυβερνήσεων εφοπλιστών και νόθου καθεστώτος στην ΠΝΟ οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία, τον αφελληνισμό της ναυτιλίας". Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες με τους αγώνες τους να απαντήσουν σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και να οργανωθούν αγωνιστικά για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης προς όφελός τους και όλων των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαλεύουν το κουρέλιασμα της Σύμβασης (2008-12-09 00:00:00.0)
Ξεζούμισμα με έγκριση ΠΝΟ (2001-10-19 00:00:00.0)
Απροκάλυπτα στο πλευρό των εφοπλιστών (2001-10-02 00:00:00.0)
Απαράδεκτη συμφωνία με τους εφοπλιστές (2000-05-20 00:00:00.0)
Απεργούν για μπάρκο (1997-08-05 00:00:00.0)
"Κόντρες" στα λιμάνια (1997-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ