Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέδριο της ΠΟΛ.ΑΝ.

Υπό τη σκιά της εκλογικής αποτυχίας στις εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν η ΠΟΛ.ΑΝ. έμεινε εκτός Βουλής, αρχίζει την Παρασκευή στην Αθήνα το συνέδριο του κόμματος και τίποτα πια δε θυμίζει τις μέρες ευφορίας που συνόδευσαν πριν τέσσερα χρόνια την ίδρυση της ΠΟΛ.ΑΝ. Το κλίμα είναι βαρύ, καθώς οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες πολύ περισσότερο μετά την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ και τις προσχωρήσεις επωνύμων στελεχών - όπως ο Ν. Κλείτος - στη ΝΔ.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και όπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς, θα εισηγηθεί στους συνέδρους τη χάραξη αυτόνομης πορείας του κόμματος και με τη δήλωση αυτή θέλησε να διασκεδάσει τις φήμες που λένε ότι ο ίδιος θα προσχωρήσει στη ΝΔ. Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματός του, λέγοντας απλώς ότι χρειάζεται "αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού". Δήλωσε όμως ότι η φημολογία περί προσχώρησής του στη ΝΔ δε θα τον αποτρέψει από το να πραγματοποιεί διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις προσυνεδριακές διαδικασίες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι υπήρξαν ακόμα και προσχωρήσεις νέων μελών στο κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ