Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου περί ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει και καταδικάζει τον αναπληρωτή υπουργό "για τις επικίνδυνες απόψεις του για την ελεύθερη χρήση και καλλιέργεια χασίς για ατομικές ανάγκες καθώς και όσους συμφωνούν και στηρίζουν αυτές".
  • Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης με ψήφισμά του εκφράζει τη λύπη του και τον αποτροπιασμό του για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και αφού τις καταδικάζει σημειώνει ότι "θεωρεί την αποποινικοποίηση του χασίς και τον χαρακτηρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε μαλακά και σκληρά, το πρώτο σκαλοπάτι για την είσοδο στο χώρο των ναρκωτικών".
  • Το προεδρείο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων καταδικάζει τις θέσεις του Γ. Παπανδρέου, τις θέσεις επωνύμων στελεχών της κυβέρνησης και τις θέσεις επωνύμων στελεχών του Συνασπισμού που συμφωνούν με τις θέσεις περί ελεύθερης καλλιέργειας χασίς. "Οι θέσεις αυτές, τονίζεται, προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και υποτιμούν τη νοημοσύνη του".
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά από τον Γ. Παπανδρέου να αναλογιστεί τη ζημιά που θα κάνει μια τέτοια εφαρμογή διαχωρισμού των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά και να ξανασκεφθεί την άποψή του και να πάρει πίσω τη θέση του.
  • Οι Ναυτεργατικές Συνδικαλιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν "την επιχείρηση διάβρωσης συνειδήσεων και περιθωριοποίησης ιδιαίτερα της νέας γενιάς που εξελίσσεται τις μέρες αυτές με αιχμές τις προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και στελεχών του "Συνασπισμού", συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτίνας Πειραιά Στ. Αλφιέρη". Και επισημαίνουν: "Η επιχείρηση αυτή αποτελεί αντιπερισπασμό στο αναπτυσσόμενο κίνημα της νεολαίας, στην υπεράσπιση αξιών και ιδανικών, στην αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Οι επιλογές της "μαστούρας" και της "φούντας" είναι η πολιτική (! ) απάντηση των αποκαλουμένων εκσυγχρονιστών για το κουκούλωμα των βαθύτερων αιτίων που οδηγούν στην όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και στην εξάπλωση των ναρκωτικών".
Κατάπληξη και οργή

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

"Με κατάπληξη και οργή ο λαός και η νεολαία μας, παρακολουθεί το σοβαρότατο πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα της έμμεσης αλλά σαφώς κάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης των επικίνδυνων και απαράδεκτων "προσωπικών" απόψεων που διατύπωσε ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα των ναρκωτικών.

Η γενιά της ΕΠΟΝ σε μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και αργότερα ακόμη, ξεσήκωσε ολόκληρο αγώνα εναντίον του χασίς και των ναρκωτικών και πολέμησε αποφασιστικά τη φοβερή αυτή πληγή κλείνοντας τους τεκέδες, ενώ την ίδια στιγμή άνοιγε εκατοντάδες λέσχες πολιτισμού και μόρφωσης. Ετσι, σήμερα οι ΕΠΟΝίτες και οι ΕΠΟΝίτισσες νιώθουν αποτροπιασμό για όλους εκείνους που ξεδιάντροπα καλούν τους νέους να φυτέψουν "φούντες".

Η νέα γενιά μας, είναι άξια καλύτερης τύχης και κανείς δε θα μπορέσει να την αποπροσανατολίσει στους αγώνες της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ