Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές διαδρομές

"Αρπα κόλλα", "Λούφα και παραλλαγή", "Βίος και πολιτεία" είναι οι τίτλοι των τριών ταινιών που γύρισε ο Νίκος Περράκης στην Ελλάδα. Κωμωδίες και οι τρεις. Κωμωδία είναι, λοιπόν, και η νέα ταινία του σκηνοθέτη, τα γυρίσματα της οποίας έχουν, ήδη, ξεκινήσει και η οποία αναμένεται να βγει τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους. Ο τίτλος της: "Προστάτης οικογένειας" και η ιστορία της αφορά την εμπλοκή ενός αδιόριστου δασκάλου σε μια πλεκτάνη και τη συνήθη περιποίηση που του επιφυλάσσουν, όπως αυτά ξέρουν, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Πρωταγωνιστές της ταινίας οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Κατερίνα Γιατζόγλου, Εύρης Παπανικόλας, Αλκης Παναγιωτίδης,με τη συμμετοχή ενός ακόμη πλήθους γνωστών ηθοποιών και προσωπικοτήτων.

  • Η πρώτη προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ Αθήνα, η αθάνατη πόλη πραγματοποιείται σήμερα (11π.μ.) στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Η ταινία φιλοδοξεί να αποτελέσει"μια αντικειμενική ματιά στην εικαστική φυσιογνωμία και μια εκτίμηση του σύνθετου πολιτισμικού στίγματος" της ελληνικής πρωτεύουσας. Την αφήγηση κάνει η Αιμιλία Υψηλάντη,η μουσική είναι του Γιάννη Μαρκόπουλου,τα κείμενα και η σκηνοθεσία του Φώτη Κωσταντινίδη.
  • Πάνω από 120 ταινίες πρόκειται να προβληθούν στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που φιλοξενείται ως την 1η Ιουνίου στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη. Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 40 ταινίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από αφιερώματα και ειδικές προβολές. Ετσι, φέτος θα τιμηθεί ο θεσσαλονικιός σκηνοθέτης Νίκος Γιαννόπουλος.Επίσης, θα προβληθούν ταινίες του "underground" Αμερικανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Κερν,ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, βιντεοκλίπ Θεσσαλονικιών δημιουργών κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ