Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπόθεση του κάθε Θεσσαλού ο αγώνας των αγροτών

Ανακοίνωση της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

"Η νίκη των αγροτών θα είναι σίγουρη όταν ο κάθε Θεσσαλός κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα αυτό!".

Με τη δήλωση αυτή και ένα κάλεσμα προς όλα τα στελέχη, μέλη, φίλους κι οπαδούς του Κόμματος, τις Κνίτισσες και τους Κνίτες, να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία του αγώνα των αγροτών, η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ,χαιρετίζει τον ασυμβίβαστο αγώνα της αγροτιάς. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Γεωργίας να διασπάσουν και να υπονομεύσουν τον ηρωικό αγώνα των Θεσσαλών αγροτών, που είναι συνέχεια αυτών που ξεκίνησαν το 1995.

Υποκινητής του ξεσηκωμού των αγροτών - επισημαίνει - είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και η αντιαγροτική πολιτική του Διευθυντηρίου της ΕΕ. Υποκινητής είναι η πολιτική που έφτασε τους βαμβακοπαραγωγούς στο χείλος της χρεοκοπίας και της ανέχειας, όπως και τους κτηνοτρόφους. Οδήγησε τους καπνοπαραγωγούς στο δρόμο της μετανάστευσης και οδηγεί τώρα στη χρεοκοπία σταφυλοπαραγωγούς και παραγωγούς οπωροκηπευτικών. Η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί τους Θεσσαλούς αγρότες μαζικά, ενωτικά και αγωνιστικά να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης, πυκνώνοντας τη στρατιά των αγωνιζομένων αγροτών. Να απαιτήσουν "εδώ και τώρα" ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλεί όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας, εργάτες, νέους, γυναίκες, επαγγελματοβιοτέχνες να συμπαρασταθούν μ' όλες τις δυνάμεις τους. Τονίζει ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός τους αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ