Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Με την ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΣΚ - ΔΕΗ,την αλλαγή... συμμαχιών στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ και τη "σχετική" συμμετοχή των συνέδρων, έληξε την Κυριακή το 22ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Από τους 327 συνέδρους ψήφισαν 325 και η ΕΣΚ - ΔΕΗ πήρε 31 ψήφους, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε 18.Η ΕΣΚ αύξησε από 2 σε 3 τις έδρες της στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, έλαβε μια έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπής της Ομοσπονδίας και 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, από έναν που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές.

Η ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ,η οποία αποτελείται από τη σύμπραξη των Δ. Τσώλη και Ν. Μπάκουλη - που είχαν ξεχωριστά ψηφοδέλτια στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση - πήρε 93 ψήφους, 9 έδρες στο ΔΣ και 5 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ,της λεγόμενης ομάδας Πιπεργιά,πήρε 61 ψήφους, 6 έδρες και 5 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Στο προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο είχαν συνεργαστεί η ομάδα Πιπεργιά με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στο οποίο ηγούνταν ο Δ. Τσώλης.

Η ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ πήρε 78 ψήφους, 8 έδρες και 4 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, ενώ η ΔΑΚΕ - ΔΕΗ πήρε 27 ψήφους, 2 έδρες και 1 αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ. Η ΣΑΔ (ΣΥΝ) πήρε 29 ψήφους, 3 έδρες στο ΔΣ και 2 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Η παράταξη της Πολιτικής Ανοιξης πήρε 4 ψήφους. Η ΕΣΚ - ΔΕΗ πρότεινε να ψηφιστεί η άμεση καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 1996, αύξηση των μισθών για την κάλυψη του πληθωρισμού, τη σταδιακή κάλυψη των απωλειών '91 - '96, τη συμμετοχή στο ΑΕΠ, την κατοχύρωση της ΑΤΑ.

Πρότεινε ακόμα τη διεκδίκηση προσλήψεων μα διαφανείς διαδικασίες και διαγωνισμούς, κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των ιδιωτικοποιήσεων, 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, επαναφορά του ασφαλιστικού φορέα στο προηγούμενο καθεστώς, αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Πρότεινε επίσης, την αντίθεση στην απόφαση για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πάλη για την κατάργηση του νομικού πλαισίου ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, απόρριψη της συμφωνίας ΘΑΛΗΣ.

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ εξέφρασε την αντίθεσή της με τη Συμφωνία του Μάαστριχτ και ζήτησε δημοψήφισμα, ενώ εξέφρασε και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της χώρας που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην πολιτική λιτότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ