Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΕΚΑ για τους αλλοδαπούς εργάτες

Τη νομιμοποίηση των ξένων εργατών και την πλήρη εργασιακή εξομοίωσή τους με τους Ελληνες εργάτες ζητά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με πλαίσιο προτάσεων που κατέθεσε στην επιτροπή του υπουργείου Εργασίας

Την "αυτοδίκαιη νομιμοποίηση" όσων αλλοδαπών δηλώσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και την "πλήρη εξίσωσή" τους με τους Ελληνες εργαζόμενους, ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,με το κείμενο προτάσεων που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, η οποία επεξεργάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τους όρους νομιμοποίησης των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑ προτείνει:

- Τη νομιμοποίηση όσων αλλοδαπών υποβάλλουν σχετική αίτηση, μέσα σε διάστημα έξι μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, με την παροχή άδειας εργασίας και παραμονής.

- Την άμεση υπαγωγή τους στο αντίστοιχο με την εργασία τους ασφαλιστικό φορέα και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως ισχύουν και για τους Ελληνες, όπως και πλήρης εξίσωση όσον αφορά στις αμοιβές.

- Επέκταση του δικαιώματος παραμονής και στα μέλη των οικογενειών τους. - Πρόβλεψη για την ομαλή ένταξη των ξένων εργατών στην ελληνική κοινωνία κ.ά.

Σχετικά με την κυβερνητική πρόταση, για τον καθορισμό καταλόγου "ανεπιθύμητων αλλοδαπών" με υπουργική απόφαση, για λόγους δημόσιου συμφέροντος, το ΕΚΑ αντιπροτείνει να καθοριστούν επακριβώς τα κριτήρια και η διαδικασία για την καταγραφή στον κατάλογο και να τεθεί υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ