Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μαύρη εργασία" σε έργα της ΔΕΠΑ!

Εμποδίστηκε η είσοδος ακόμα και σε Επιθεωρητές Εργασίας, προκειμένου να συγκαλυφτούν παρανομίες σε εργοτάξιο της Επιχείρησης!

Ούτε στους Επιθεωρητές Εργασίας δεν επέτρεψε την είσοδο στο εργοτάξιό της στη Ρεβυθούσα Μεγάρων η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), προκειμένου να παρεμποδίσει τον έλεγχο για τις επικρατούσες, εκεί, συνθήκες εργασίας!Την καταγγελία κάνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων,καθώς και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά, και Μεταλλεργατών Πειραιά,εκπρόσωποι των οποίων παρεμποδίστηκαν επίσης, μαζί με τους επιθεωρητές, να μπουν στο εργοτάξιο! "Με την πράξη της αυτή, η ΔΕΠΑ παρέχει πλήρη προστασία στην κατασκευαστική εταιρία "Τεχνική Ενωση" για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών και τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας",τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι πιο πάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μετά από καταγγελίες εργαζομένων για έλλειψη μέτρων προστασίας, για μη εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων και για απασχόληση αλλοδαπών σε καθεστώς "μαύρης εργασίας", κλιμάκιο συνδικαλιστών επισκέφθηκε χτες το πρωί το συγκεκριμένο εργοτάξιο για να κάνει έλεγχο. Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών, παραβρέθηκαν για έλεγχο και τρεις Επιθεωρητές Εργασίας.

Οπως σημειώνουν τα συνδικάτα, ο Ν. Σκαβούνος,φερόμενος ως εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ (ασκεί εποπτεία των εργασιών), έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους προϊσταμένους του, αρνήθηκε να επιτρέψει τη μετάβαση του κλιμακίου με το πλωτό μέσο στο εργοτάξιο που βρίσκεται πάνω στο νησί Ρεβυθούσα.

Τα συνδικάτα καλούν τους υπουργούς Εργασίας και ΠΕΧΩΔΕ, να σταθμίσουν τις ευθύνες τους, απέναντι στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και τονίζουν: "Σε ό,τι μας αφορά, κάνουμε καθαρό ότι δε διαπραγματευόμαστε με κανέναν την άσκηση συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλιάς. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα προβλήματα θα λυθούν στο εργοτάξιο, έστω και αν χρειαστεί να σταματήσουμε το έργο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ