Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Τα αιτήματα των εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας, έφεραν στη Βουλή, με Ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Ο. Κολοζώφ.

Τα λιμάνια - επισημαίνουν οι βουλευτές - έχουν νεκρώσει από τις 27 Νοέμβρη, αφού η απεργία έχει καθολική συμμετοχή και οι ζημιές για την εθνική οικονομία είναι ανυπολόγιστες, αλλά παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων επίλυσης του προβλήματος.

Παράλληλα οι βουλευτές επισημαίνουν την κατάσταση διάλυσης και διαρκούς υποβάθμισης των δημόσιων κρατικών λιμανιών της χώρας, σαν αποτέλεσμα της Τελωνειακής Ενωσης και της πολιτικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις. Παρατηρείται - τονίζουν - μείωση του κύκλου εργασιών τους, σε δραστηριότητες που κατ' αποκλειστικότητα ασκούσαν, υπέρ των ιδιωτικών λιμανιών και αποθηκών, με σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις για την απασχόληση των εργαζομένων και γενικότερα των συναλλασσόμενων με αυτά. Επιπλέον - συνεχίζουν - ως αποτέλεσμα της λειτουργίας ελεύθερων ζωνών και αποθηκών και της ουσιαστικής απουσίας ελέγχου και της ασύδοτης δράσης που αναπτύσσεται, υπάρχουν τεράστιες απώλειες δημοσιονομικών εσόδων, ανάπτυξη φαινομένων φοροκλοπής και δυνατότητες ανάπτυξης παραεμπορικών δραστηριοτήτων με όλα τα αρνητικά συνακόλουθα.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό αν πρόκειται να πάρει μέτρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης και τη στήριξη των οργανωμένων κρατικών λιμανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ