Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπάλληλοι στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και κλιμάκια υπαλλήλων από μεγάλα λιμάνια της χώρας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να καταβάλει το πριμ παραγωγικότητας. Παράλληλα, η απεργία στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας συνεχίστηκε για έβδομη μέρα χτες με καθολική συμμετοχή.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ολοκλήρωσε τις επαφές του με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία και συμφώνησαν στην άμεση νομοθέτηση της διάταξης χορήγησης του πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους λιμανιών.

"Καλούμε - τονίζεται τέλος - για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί εμπρός στην κατάφωρη αδικία που η ίδια δημιούργησε προς τους εργαζόμενους των λιμανιών, να συνειδητοποιήσει την καταστροφή που συντελείται από τις επιπτώσεις της απεργίας και να προχωρήσει σήμερα στην ψήφιση της επίμαχης διάταξης".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης,Μ. Λεμονάκης, μας δήλωσε ότι αν σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δε δεσμευτεί για την ψήφιση της διάταξης, θα κλείσει το εμπορικό λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η Διεθνής Ναυτική Ενωση αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυβέρνησης πάνω στο αίτημα της ΟΜΥΛΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ