Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ εξετάζει τη συνέχιση των εργατικών κινητοποιήσεων, μία μέρα πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και μέσα σε κλίμα γενικότερης αγωνιστικής ανάτασης

Τη συνέχιση των εργατικών κινητοποιήσεων καλείται να αποφασίσει και να καθορίσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ,μια μέρα πριν τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό και ενώ στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή αρχίζει σήμερα η συζήτηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, η ΕΕ της Συνομοσπονδίας θα καταλήξει σε αναλυτικές εκτιμήσεις γύρω από την πρόσφατη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, η οποία έχει ήδη καταγραφεί από όλες τις πτέρυγες ως η πλέον επιτυχημένη κινητοποίηση των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Στο μεταξύ, η 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 17 του Δεκέμβρη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών,το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 10 του Δεκέμβρη, αλλά και το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού,η 24ωρη πανελλαδική απεργία των οικοδόμων στις 12 του Δεκέμβρη, ο παρατεινόμενος "αποκλεισμός" των λιμανιών από τους εργαζόμενους σε αυτά, καθώς και η προετοιμασία των ναυτεργατών για παγκόσμια απεργία, δίνουν μια "γεύση" από το κλίμα της γενικευμένης αγανάκτησης και της εντεινόμενης αγωνιστικής ανάτασης.

Στη σημερινή συνεδρίαση η ΕΣΑΚ θα ταχθεί υπέρ της κλιμάκωσης με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, αλλά και του συντονισμού με όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Οι προτάσεις στελεχών της ΠΑΣΚΕ φαίνεται να επικεντρώνονται σε ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 17 του Δεκέμβρη,ημέρα έναρξης της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Πρόταση για συλλαλητήριο είχε καταθέσει πριν από την απεργία και η "Αυτόνομη Παρέμβαση", αλλά μέχρι χτες το βράδυ εκκρεμούσε σύσκεψη για τη διαμόρφωση της τελικής της πρότασης. Η ΔΑΚΕ κάνει λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και με απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ στελέχη της δήλωναν χτες έτοιμα να συζητήσουν όποια άλλη πρόταση στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ