Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΒΕ
Κλιμακώνουν τον αγώνα για το ωράριο

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 3 το μεσημέρι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι.Αυτό αποφάσισαν από κοινού η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στις 4 μμ συγκέντρωση έξω από το ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ Ν. Ιωνίας.

Στην κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα, πιέζοντας για αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας που διέπει το ωράριο, ενάντια στο ωρομίσθιο, στο μαρασμό των ΜΜΕ, στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και διεκδικώντας: Τρία απογεύματα κλειστά, για το σύνολο του εμπορίου, το αργότερο στις 3.30 μ.μ., με οριοθετημένο άνοιγμα και κλείσιμο για όλες τις μέρες της βδομάδας.

Επίσης, τονίζουν ότι εργαζόμενοι και ΕΒΕ έδωσαν την απάντησή τους στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στους χώρους που αυτό χρησιμοποίησε ως ορμητήριό του, για να ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει από εργασιακές σχέσεις - δικαιώματα - κατακτήσεις δεκαετιών για τους εργαζόμενους, να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σ' αυτό τον αγώνα εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη σημαντικής μερίδας του εργατικού κινήματος. Ενώθηκαν οι φωνές τους με τις φωνές των εργαζομένων από κλάδους που παλεύουν για οχτάωρο, πενθήμερο και σαραντάωρο, για πλήρη απασχόληση ενάντια στις επιλογές της ΕΕ, στις εντολές της "Λευκής Βίβλου". Αυτός ο αγώνας ανάγκασε την εργοδοσία να κάνει ένα βήμα πίσω από τις αρχικές της προθέσεις για το ωράριο του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση, καταγγέλλουν ΕΒΕ και εμποροϋπάλληλοι, έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, όταν μπροστά στα δίκαια αιτήματά τους απαντά με πολιτικές στήριξης του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, απαντά με το πρόγραμμα "σύγκλισης" και την "ελεύθερη" αγορά και οικονομία.

Παράλληλα, απευθύνουν πρόσκληση συνάντησης στα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό, με στόχο να πάρουν θέση απέναντι στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ