Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται οι ασυρματιστές

Σήμερα στις 11 πμ συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Εξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11 το πρωί οι ασυρματιστές - ραδιοτηλεγραφητές του Εμπορικού Ναυτικού, δίνοντας μια πρώτη δυναμική απάντηση στον επαγγελματικό αφανισμό που τους έχει καταδικάσει η κυβέρνηση, προκειμένου να εγκαταστήσει στα πλοία το επικίνδυνο - όπως έχει αποδειχθεί - δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνίας GMDSS.

Με Προεδρικό Διάταγμα, που ήδη έχει υπογραφεί, η κυβέρνηση "παύει" στο τέλος του 1998 το επάγγελμα των ραδιοτηλεγραφητών - ασυρματιστών, πετώντας στο δρόμο πάνω από 2.000 οικογένειες. Η Πανελλήνια Ενωση Ραδιοτηλεγραφητών και Ραδιοηλεκτρονικών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι: "Η πολύχρονη τηλεπικοινωνιακή εμπειρία των Ασυρματιστών δεν αντικαθίσταται με την εκπαίδευση τους ενός μήνα που απαιτείται για την απόκτηση του πτυχίου "γενικού χειριστού". Επιμένουμε να δηλώνουμε ότι το GMDSS είναι επικίνδυνο εργαλείο σε χέρια μη έμπειρων χειριστών.Η βιασύνη του ΥΕΝ για την άρον άρον εισαγωγή του συστήματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά το χειριστή του, δημιουργεί όλα τα δεδομένα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές".

Οι ραδιοτηλεγραφητές διαμαρτύρονται επίσης και για την ανεργία που ήδη πλήττει τον κλάδο από την απασχόληση, κατά παράνομο τρόπο, χαμηλόμισθων αλλοδαπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ