Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για μια ξύλινη τραπεζαρία...

"Μία τραπεζαρία ξύλινη με έξι καρέκλες μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση, που εκτιμήθηκε αντί δρχ. 100.000. Μία τηλεόραση έγχρωμη μάρκας εργοστασίου "DAEWOO", μεταχειρισμένη, σε καλή κατάσταση και λειτουργία, που εκτιμήθηκε αντί δραχμών 100.000.

Δηλαδή σύνολο αξίας όλων των πιο πάνω κατασχεθέντων κινητών πραγμάτων δραχμές 200.000".

Αυτό ήταν! Ο άνθρωπος, ο δικαστικός επιμελητής, είχε εκτελέσει το έργο του. Και μαζί, την ψυχική ηρεμία της οικογένειας του συνταξιούχου περιπτερά, που τον τραβάει η Εφορία για "κάποια χρέη από το '92", από τότε που ακόμα ήταν γερός και δεν μπαινόβγαινε στις κλινικές και τα χειρουργεία. Ενα χρέος, που, από δω το μαγειρεύουν από κει το καρυκεύουν, φτάνει δε φτάνει τις 500.000 δραχμές.

Οι αρμόδιοι της Εφορίας των Αγ. Αναργύρων έκριναν πως επειδή κάποια στιγμή που κάλεσαν το συνταξιούχο - πλέον - φορολογούμενο εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο, έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος να εισπραχθεί η οφειλή. Εξέδωσαν, λοιπόν, απόφαση για αναγκαστική κατάσχεση, την παρέπεμψαν στον δικαστικό επιμελητή και ένιψαν τας χείρας τους...

Μια τηλεόραση, λοιπόν, και μια ξύλινη μεταχειρισμένη τραπεζαρία, ό,τι το αξιόλογο βρήκε ο δικαστικός στο σπιτικό του Γ. Φραγκισκάτου και αποφάσισαν να τα κατασχέσουν, τη στιγμή που είναι γνωστό το όργιο, στο οποίο έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική που αφήνει ανείσπρακτες και αδιαφορεί για βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ