Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αγωνιστική ετοιμότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από τις 9 Δεκέμβρη

Αγωνιστικό κάλεσμα στον εμπορικό κόσμο της Αττικής και των γύρω νομών και νησιών, να πάρει μέρος μαζικά και δυναμικά στη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη, απευθύνει η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων".Η παράταξη υπογραμμίζει ότι οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, επιβάλουν στον επαγγελματικό κόσμο που υποφέρει από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να είναι θαρραλέος και αποφασιστικός στις διεκδικήσεις του. "Είναι καιρός - υπογραμμίζει η Αγωνιστική Συνεργασία απευθυνόμενη στους εμπόρους - να αντιδράσουμε έντονα και δυναμικά για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατό από τη νέα λαίλαπα των φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση της μονόπλευρης λιτότητας". Αυτά τα μέτρα, καταγγέλλει, "είναι οδοστρωτήρας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μόνο με αγώνα μπορούμε να αντισταθούμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τους αγρότες".

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καταγγέλλει την εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σ' αυτή την πολιτική με όποιο, τρόπο κρίνουν αποτελεσματικό και πρόσφορο.

ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική εκδήλωση για τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 1997 για τους επαγγελματοβιοτέχνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διοργανώνει η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, στις 8.15 μμ με κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο - φοροτεχνικό Κώστα Στεφανόπουλο.

Η ΔΗΚΕΒΕ με την εκδήλωση αυτή συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση των επαγγελματοβιοτεχνών της Θεσσαλονίκης σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καλεί όλους τους ΕΒΕ και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Στο μεταξύ μετά τους επαγγελματοβιοτέχνες της Αθήνας και οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από τις 9 Δεκέμβρη.Σε σύσκεψη των σωματείων της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε πως η νέα επίθεση της κυβέρνησης μέσα από τον φορομπηχτικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό του 1997 πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει συντονισμός με τις άλλες οργανώσεις των ΕΒΕ και θα καθοριστεί το πλαίσιο και οι μορφές του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ