Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης

Αμέτρητα είναι πλέον τα ψηφίσματα και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες, από μαζικούς φορείς των εργαζομένων. Συμβολική ενίσχυση 50.000 δραχμές που συνοδεύεται με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, έστειλε στους αγρότες το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. "Τα προβλήματα της αγροτιάς είναι μεγάλα και χρονίζοντα και έχουν φέρει τους αγρότες της χώρας μας σε άσχημη θέση, ίδια με αυτή των εργαζομένων. Ο κοινός αγώνας μας όμως θα φέρει τη νίκη" υπογραμμίζεται στη σχετική επιστολή.

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν επίσης η Τοπική Επιτροπή Λασηθίου της ΕΣΑΚ,ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας.

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών

Εκκληση προς τις Ενώσεις - μέλη της να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους αγρότες απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.Στη σχετική επιστολή της αναφέρει τα εξής:

"Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι ευαισθησίες όλων μας στο κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού, που κράτησε και κρατά την Πατρίδα σθεναρά στα "πόδια" της, είναι δεδομένη. Αλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς προέρχονται από το καταπονημένο αυτό κομμάτι. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι του αξίζει και μας τιμά να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στις δυσκολίες που διέρχεται.

Φροντίστε με κάθε νόμιμο τρόπο να εκδηλώσετε προς αυτό την αλληλεγγύη σας. Η όποια κατασταλτική αντιμετώπισή του πέρα από την πολιτική λύση δε μας βρίσκει σύμφωνους.

Παρακαλούμε, όπως έρθετε σε επικοινωνία και διάλογο με τους εκπροσώπους των κατά τόπους διαμαρτυρόμενων αγροτών για την αποφυγή οποιονδήποτε ακροτήτων".

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης,ζητά την ικανοποίηση των πάγιων και χρόνιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση που δε δίνει λύση στα προβλήματα των αγροτών, καθώς και στο αίτημα των Αστυνομικών Υπαλλήλων για ενιαίο μισθολόγιο.

Συμπαράσταση από μετανάστες

Τη συμπαράστασή τους στους Ελληνες αγρότες εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ελληνικές κοινότητες του Βούπερταλ και του Ααχεν Γερμανίας. Η κοινότητα του Ααχεν ζητεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τους διωγμούς κατά των αγροτών και να δώσει δίκαιη λύση στα καυτά τους προβλήματα. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και "όλους εκείνους τους ψευδοφιλελεύθερους κονδυλοφόρους που εν ονόματι κάποιας αφηρημένης και αμερόληπτης δημοσιογραφίας κατασυκοφαντούν τα αδέλφια μας τους αγρότες, τις ρίζες των μεταναστών, γιατί ζητούν να ζήσουν κι αυτοί ανθρωπινά".

Η κοινότητα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την υποστήριξη των αγροτών, και να πει ΟΧΙ στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών που αποφασίζει ερήμην των λαών της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ